EKMEKTE İSRAFA HAYIR KAMPANYASINA DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR

  • 09.02.2015
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası, Toprak Mahsulleri Ofisinin 2013 yılından  bu yana üstlendiği “Ekmek İsrafına Hayır.” kampanyasına desteğine devam ediyor.

TMO Tarafından başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında Borsa Başkanımıza ziyarette bulunan TMO Yenice Ajans Müdürü İbrahim Akçabay, Kampanyanın başladığı tarihten bu yana desteğini esirgemeyen Borsamıza teşekkür etti.Kampanya hakkında kısa açıklamalarda bulunan Akçabay; “Günlük 5.950.000 adet olan ekmek israfı %18 oranında azaltılarak 4.900.000 adede düşürülmüştür. Böylelikle günde 1.050.000, yılda ise 384 milyon adet ekmek çöpe atılmaktan kurtarılmıştır. 2012 yılında israf edilen ekmeğin parasal karşılığı 1,6 milyar TL iken bu rakam Kampanya sonucunda 1,3 milyar TL'ye indirilmiş olup yıllık 300 milyon TL tasarruf sağlanmıştır. Sonuç olarak; ekmek tüketiminden sağlanan 2,5 milyar TL'lik tasarrufla, çöpe atılmaktan kurtarılan ekmeğin karşılığı olan 300 milyon TL ilave edildiğinde milli ekonomimizde yıllık 2,8 milyar TL tasarruf sağlanmıştır.” Dedi.

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Murat KAYA,” Zengin fakir ayrımı yapmadan tüm sofraların vazgeçilmezi ekmek israfının ana nedeni ; ekmeğin ihtiyaçtan fazla alınması, ihtiyaçtan fazla üretim yapılması, uygun olmayan şartlarda muhafaza edilmesi, bayat ekmeğin değerlendirilme yöntemleri  hakkında bilgi sahibi olunmaması gibi sebepler israfın artmasına neden olmaktadır. Buğdayın kıymetini en iyi üreticimiz bilir, buğdayı yetiştirirken harcanan emeği, öz veriyi ve çabayı çok iyi bilmeliyiz ki, çöpe atılan ekmeğin israfının önüne geçmek için gerekli duyarlılığı göstermeliyiz.

Dünya da milyonlarca aç insan varken sofralarımızın vazgeçilmezi ekmeği, çöplerde görmek bizlere acı veriyor. Sadece ekmekte yapılacak israfının önlenmesiyle hem para ve hemde üretim aşamasındaki kaynaklardan tasarruf edileceği gibi, en önemlisi herkesin yeterli yiyeceğe sahip olduğu bir dünyaya doğru ilerleyebiliriz.Tüm bu unsurlar göz önüne alındığında bu kampanyayı sahiplenmek ve her türlü desteği vermek en başta bizlerin görevidir. Ülkemiz ekonomisine ciddi zararlar veren bu israfın önüne geçecek hissiyatımızın kuvvetli olduğuna inanıyor, kampanyaya desteğimizin devam edeceğinin kamuoyumuzca bilinmesini isteriz.

 

EKMEKTE İSRAFA HAYIR KAMPANYASINA DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR
EKMEKTE İSRAFA HAYIR KAMPANYASINA DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR
EKMEKTE İSRAFA HAYIR KAMPANYASINA DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR