Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2015 yılı Mali Destek Programları Açıldı

  • 03.02.2015
  • tarsustb

Açılışı 30 Ocak 2015 tarihinde Adana ‘da yapılan Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2015 yılı Mali Destek Programları bilgilendirme toplantısı Mersin HiltonSA Otel’ de yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıya Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut,Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, ÇKA Genel Sekreteri Dr Lutfi Altunsu, il protokolü ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak konuşmasında, “Çukurova Kalkınma Ajansı’nın üstlendiği rol, kapsayıcı bir yaklaşımla büyümeye bir ivme kazandıracak ve çarpan etkisi sağlayacak projeleri desteklemektir. 25 milyon TL’lik destek ile Kobilerimizin yenilik kapasitelerini yükselterek, rekabet gücünü arttırmaya ve bölgede üretim, çevre ve turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik projelere destek verilecektir. Hangi alanların destekleneceğinin spesifik olarak iyi belirlenmesi gerekmektedir. Bu görevi iyi yapmak sadece bölgemizi hedeflerine ulaştırmayacak, ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında da itici güç olacaktır.” Dedi.

30 Ocak  tarihinde ilan edilen Mali Destek Programlarının son başvuru tarihi 30 Nisan 2015 saat 17:00 dır. 9- 26 Şubat tarihleri arasında Adana ve Mersin ilçelerinde destek programları bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgiye Ajans internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bilindiği üzere Borsamız 2014 yılında Mali Destek Programından bir proje ile faydalanmış ve 2015 yılının ilk günlerinde de Doğrudan Faaliyet Desteği programından bir projesi daha kabul edilmiştir.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2015 yılı Mali Destek Programları Açıldı