TOBB Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında Karaman Ticaret Borsası ziyareti gerçekleşti.

• 04.05.2023

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ziyaretten duyulan memnuniyeti ifade ederek "Bu tür çalışmalar kurumlar arası iyi uygulamaları paylaşmak ve üyelerimize daha kaliteli hizmet sunmada vizyonumuzu geliştirmektedir. Akreditasyon sistemi kapsamında gerçekleşen kıyaslama çalışmasının her iki kurum için de çok verimli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, “Misafirperverliğiniz bizleri ziyadesiyle memnun etti. Sizlere , Genel Sekreterlerimize ve borsa personellerinize yakın ve samimi ilgisinden ötürü de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Sistemi kapsamında borsalar arası uyumu sağlamak, borsalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve iyi uygulamaları tespit etmek amacıyla ziyarette bulunan Karaman Ticaret Borsası ile yapılan görüşmelerin ardına Akreditasyon Sistemi kapsamında ilk defa iki kurumun ortak düzenlediği yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti.

Ziyarette bundan sonraki süreçlerde de bu tip ortak çalışmaların yapılması gerekliliği üzerinde durulurken, sektör bazlı ağ oluşturulması ve kurumların bölgelerinde aynı sektörde iş yapan üyeleri ile ortak çalışma platformu yaratılması hedeflendi.

Her iki kurumun üye profili, hizmetleri ve projelerinin paylaşıldığı toplantıda her iki kurumunun da işlettiği Lisanslı Depoculuk sistemine dair görüşler değerlendirildi. Her iki bölgenin yatırım ve tarım alanları, ticari ve ekonomik durumunun görüşüldüğü ziyarette bölgeler arasındaki tarihi bağlarının yeniden ve daha güçlü olarak kurulması için benzer çalışma ziyaretlerinin arttırılması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

Borsalar arasındaki diyalogların ve ikili iş birliği çalışmalarının geliştirilmesinin önemine de işaret edilen ziyarette sektör temsilcileri ortak proje ve faaliyetlerde bulunulmasının bölgesel kalkınmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağı ifade edildi.

Daha önce belirlenen program doğrultusunda, Karaman Ticaret Borsası ziyaret heyetinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Özkor ve Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Emircan Sevinç, Sayman Üye Hasan Ali Topbaş, Genel Sekreter Harun Fatih Fındık, Akreditasyon Sorumlusu Hüseyin Örs ile Karaman TB LİDAŞ Müdürü Ali Rıza Ekentok ’un hazır bulundu.

Tarsus Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Teke, Ayhan Bayram ,Sayman Üye Yücel Gürbüz Genel Sekreter Hasan Şanlı, Yönetici Asistan Ezgi Fındık Güngör, Akreditasyon Sorumlusu Elif Köksal ziyaret heyetine eşlik etti.