TARSUS'A TDİ OSB NEDEN KURULMALIDIR? RAPOR

  • 16.01.2015
  • tarsustb

Tarsus’ta tarımsal ürünlerin üretiminde yıllık bazdaki rekolte verileri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık verileri göz önüne alındığında Tarsus bölgesinde üretim rekoltesi yüksek olan tarımsal ürünlerin üretimi ve değerlendirilmesine ekonomik açıdan bakıldığında, Tarsus ilçesi tarımsal üretimin ticaret merkezi haline getirmiştir.

İlçemizin verimli topraklara sahip olmasının yanı sıra bu alanda nitelikli işgücüne, karayolu, deniz yolu ve hava yolu ulaşımına da sahip olması ilçemiz için Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasına önemli fırsatlar sunmaktadır.

Tarsus, gelişen ekonomisi ve her geçen gün artan kent yasam kalitesi ile Mersin İl’inin en büyük ve ekonomik açıdan en gelişmiş ilçesidir. Topraklarının çok önemli bölümünü isleyemeyen ülkemiz için Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri önemli fırsatlar sunmaktadır. Tarımsal potansiyeli çok yüksek olan ülkemizde yüksek katma değer ve istihdam yaratabilecek bu sektörler Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır

Gelişmiş ülkelerin kalkınmalarındaki itici güç olan kümelenme kavramı, ilgili odalarımız, borsamız, sanayicilerimiz ve karar alıcılar tarafından vakit kaybetmeden uygulamaya geçilmelidir.

Yüksek katma değer ve istihdam yaratabilecek bilimsel yöntemlerin yoğun bir biçimde kullanılacağı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin, bölgemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.

Hazırladığımız raporun faydalı olmasını ve Tarsusluların hakettiğini almasını temenni ederiz. 

 

Murat KAYA

Y.K.Başkanı

 

TARSUS'A TDİ OSB NEDEN KURULMALIDIR? RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

TARSUS'A TDİ OSB NEDEN KURULMALIDIR? RAPOR