Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, “Su hayattır su çok kıymetlidir.”

  • 02.02.2023
  • tarsustb
Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, “Su hayattır su çok kıymetlidir.”
Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya TÜİK verilerine göre böyle giderse Türkiye’nin 2030 yılında su fakiri bir ülke olacağını belirterek, tarımda vahşi sulamanın kesinlikle kaldırılması gerektiğini söyledi.

“Küresel ısınma iklim değişikliğini tetikliyor. Mevsimsel yağışları da artık alamıyoruz.” diyen Meclis Başkanı Murat Kaya,

“Kesinlikle önümüzdeki en büyük tehlike su sıkıntısı. İklim değişikliklerinden dolayı belki bunu önümüzdeki yıllarda daha çok yaşayacağız. Allah’ın bize emanet ettiği dünyaya maalesef iyi bakamadık, iyi kullanamadık. Dolayısıyla bu dengesizliklerin içerisinde ciddi sorunlar, dengesizlikler oluştu. İklim değişikliğiyle bırakın içme suyunu, önümüzdeki yıllarda tarımsal gıda da bu sorun büyük sıkıntılara yol açacaktır. Yani bu sorununun ciddi anlamda önlemlerinin alınması gerekiyor. Şu anda su konusunda bir kriz yaşamıyor olabiliriz. Ancak gelecek nesillere sağlıklı içme suyu bırakabilmek için bugünü kontrol altına almamız gerekir” dedi.

“Su hayattır su çok kıymetlidir” diyen Murat Kaya, önümüzdeki yıllarda suyu daha düzgün, sağlıklı ve tutumlu kullanılması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini dile getirdi,

Tarımsal sulama alanları ile artan nüfusun yanında gelişen ekonomisi ve büyüyen kentleriyle Türkiye’nin ‘su fakiri’ olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya “Türkiye’de kişi başı günlük kullanım 92 litredir. Bir kişinin israf ettiği su 92 litredir. Biz su zengini bir ülke değiliz,. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Hükümet olarak bu konuya çözüm bulmamız, önlem almamız, bir program yapmamız gerekiyor. Özellikle tarımda vahşi sulamanın kesinlikle kaldırılması lazım. Modern sulama sistemlerinin devreye girmesi lazım. Bana göre bu konuda çok geciktik” ifadesini kullandı.


Click the banner to read this article in English or Russian

Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya, “Su hayattır su çok kıymetlidir.”