Dr. Ali Korkmaz tarafından üreticilere `Çukurova’da Arıcılık ve Toros Balının Önemi “ Eğitimi Verildi.

• 26.12.2022
Mersin’in Tarsus İlçesinde Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü, Çamlıyayla İlçe Tarım Müdürlüğü ve Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle arıcılık alanında uzman Dr. Ali Korkmaz tarafından üreticilere `Çukurova’da Arıcılık ve Toros Balının Önemi “ Eğitimi Tarsus Ticaret Borsası Toplantı salonunda gerçekleşti.
Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, gerçekleşecek eğitimin konusunda en başarılı uzman tarafından sunulacağını belirttiği konuşmasında” Dr. Ali Korkmaz tarafından bugün `Çukurova’da Arıcılık ve Toros Balının Önemi “ Eğitimi anlatılacaktır. Bugün burada almış olduğumuz eğitimle, arıcılık konusundaki yeni gelişmeleri öğreneceğiz.Yeni teknik gelişmeler ışığında ve dünyadaki gelişmelerden uzak kalmadan öğrenmiş olduğumuz bilgileri üretime uygulayarak, kalitemizi daha da yükseltmeyi sağlayacağız. Dedi.
Ev sahipliğini Tarsus Ticaret Borsası’nın yaptığı ve çok sayıda üreticinin ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Teke, arıcılık ve bal üretiminde geleneksel yöntemlerin devam ettirmenin yanı sıra üretimi olumsuz etkileyebilecek unsurların önüne geçilmesi, yeniliklerin üreticilere aktarılması konusunda bu eğitimi düzenleyen kurumlara, eğitmene ve katılımcılara teşekkür etti.
Çamlıyayla İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Yıldız ise, konusunda uzman olan Dr. Ali Korkmaz ‘ın aktaracağı bilgilerin önemli olduğuna değinerek üreticilerin daha çok verim alması adına, daha çok üretim yapması adına ve hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine çok ciddi katkı sunmalan adına tarım müdürlükleri ve arıcılar birliği içinde ortak hareket ettiklerini belirtti.
Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Adem Kurt, bölgenin toroslar kısmında arı ürünleri üretiminin daha kaliteli olduğunu belirterek bu eğitimde daha kaliteli ve yüksek verimli bal üretiminin nasıl olacağı konusunda bilgilendirme yapılacağını ifade etti.
Eğitimde tecrübeli arıcılık üreticilerine onur sertifikası verildi.

.

Click the banner to read this article in English or Russian