Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya,Tarsus'un Kurtuluş Gününü Kutladı,İstiklal Şairimizi Vefatının 86. Yıldönümünde Andı.

  • 27.12.2022
  • tarsustb
Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya,Tarsus'un Kurtuluş Gününü Kutladı,İstiklal Şairimizi Vefatının 86. Yıldönümünde Andı.

"Tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını başkaları çizer. "sözüne vurgu yapan Başkan Murat Kaya, “Tarsus' un düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar, bu milletin vatanı için verdiği tarifsiz azmin en güzel örneğini oluşturmaktadır. Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu'nun güneyinde işgal edilen şehirler arasında Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözünün yankı bulduğu Tarsus bu işgale karşı mahalli örgütlenmesini sağlayarak büyük bir destana imza atmıştır.

Tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını başkaları çizer. Bunun için tarihimizi iyi okumak ve anlamak zorundayız. Tarih, bir milleti ayakta tutan en önemli şuur kaynağıdır. Türk milleti tarih boyunca bağımsız yaşamıştır. Bağımsızlığı kazanma ve varlığımızı koruma yolunda atalarımızın yaptığı kurtuluş savaşı, modern Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturmuştur.

Bu duygularla, , 27 Aralık Kurtuluş Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’un, Türk milletinin emeğini, mücadelesini ve ruhunu bu günlere getiren büyük Türk şairi olduğunu belirten Meclis Başkanı Murat Kaya, İstiklal Marşı şairimiz merhum M. Akif Ersoy’u da ölümünün 86. Yıl dönümünde anarak;

Biz bağımsız yaşıyorsak kahramanlarımızın, Türk milletinin fedakar evlatları sayesinde yaşıyoruz. Mehmet Akif’te bu büyük mücadelenin, destanının kahramanıdır. Türk milletinin emeğini ve ruhunu bu günlere getiren büyük Türk şairidir. Mehmet Akif şiirlerini yazarken Türk milletinin fedakarlığından, emeğinden ve çalışkanlığından ilham almıştır. Onun mürekkebi de odur. Mehmet Akif Ersoy bizlere mücadele verilirken Türk milletine inanmanın, güvenmenin ne olduğunu göstermiştir. Hem geçmişe bağlı kalmış hem de Türk milletinin geleceğe daha emin adımlar atması için milletimize umut, enerji vermiştir.

Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı'nı milletimize hediye eden Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 86'ıncı yıl dönümünde rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.




Click the banner to read this article in English or Russian

Borsa Meclis Başkanı Murat Kaya,Tarsus'un Kurtuluş Gününü Kutladı,İstiklal Şairimizi Vefatının 86. Yıldönümünde Andı.