Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfının yöneticileri Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

  • 09.12.2022
  • tarsustb
Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfının yöneticileri Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Teke tarafından ağırlanan konuklar, Tarsus Kültür Girişimi inisiyatifinde yapılan çalışmalar ve kente kazandırmayı hedefledikleri Çağdaş Sanatlar Müzesi hakkında bilgi paylaştı.
Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Borsa'yı ziyaretlerinde kurulmasını planladıkları "Uluslararası Çukurova Çağdaş Sanatlar Müzesi" ve organizasyonunu yaptıkları Cumhuriyetin 100. yılına denk düşen 2023 yılında bölgemizde 1. ULUSLARARASI AKDENİZ BİENALİ başlıklı bir sanat / kültür bienali yapılmasını planladıklarını, ayrıca e yürüttükleri diğer projeler hakkında istişarede bulundular.
Ziyarette, 2023 Nisan ayında Dünya Sanat gününde başlatılacağı planlanan ve 2023 Mayıs sonuna kadar devam edecek organizasyonun Tarsus merkezli ve diğer Çukurova Kentlerinde de yapılacak etkinlikleri kapsamında değişik ülkelerden sanatçılar ile Ülkemiz sanatçıları, Tarsus’un tarihi mekanlarında sanatlarını sunma imkanı bulacakları ifade edildi..
Yakın zamanda kurulan vakfın yöneticilerini böyle bir birlikteliğin yaratılmasını sağladıkları için tebrik eden Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, ziyaretten ötürü teşekkür ederek “Oldukça elverişli ve olanakları yüksek bir tarihe sahip bir coğrafyada açılması planlanan ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ ile 1. ULUSLARARASI AKDENİZ BİENALİ ve vakfın yürüttüğü diğer projeler için sizlerin nezrinde vakfın yöneticilerini kutuluyorum” dedi.
Girişim İnisiyatifi Öncüsü ve Vakıf Sekreteri Aydan Dirik ile birlikte ziyarette bulunan Yeşim İçgören ve Osman Homurlu vakıf heyeti olarak vakıf çalışmalarına heyecanla katılan, destek veren herkese, teşekkürlerini sunduklarını ifade etti.



Click the banner to read this article in English or Russian

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfının yöneticileri Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.