TAKİK YÜRÜTME KURULUNDAN MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNE ZİYARET

  • 15.12.2014
  • tarsustb

TAKİK ( Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Kurulu) Yürütme Kurulu ve Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ile beraberinde Tarsus Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mahmut Şahin, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın’dan oluşan  TAKİK Yürütme Kurulu Üyeleri Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TAKİK Yürütme Kurulu ve Borsamız Başkanı Murat KAYA, yeni görevinde rektörümüze hayırlı olsun diyerek, “Tarihte olduğu gibi günümüzde de kültürlerin ve inançların kardeşçe birlikte yaşadıkları barış ve huzur dolu bir dünya kenti olan Tarsus, nüfusu, sosyokültürel yapısı ve ekonomisi ile bir devlet üniversitesini fazlasıyla hak etmektedir. Türkiye’nin en büyük kentlerinden birisi olmasına rağmen gençlerin eğitimlerine devam edebilecekleri,  yüksek eğitim imkânlarının yetersiz olduğu kentte üniversite ve yeni fakülteler açılması konusunda büyük bir  heyecan ve istek vardır. Tarsus halkı bu konuda çok istekli ve kenetlenmiş durumdadır.” Dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı ise Tarsus’un Üniversite ve fakülte konusundaki heyecan ve isteği bildiğini, bu konuda fakülte sayısının arttırılması için gerekli ilgiliyi ve alakayı göstereceğinden bahsederek “Bu konuda çalıştay ve sempozyumlar düzenlendiğini, Tarsusluların heyecan ve isteğini biliyor ve yakından takip ediyorum. Tarsus sosyal ve kültürel yapısıyla, halkının eğitime ve öğrencilere olan pozitif yaklaşımıyla öğrencilerini ağırlayabilecek altyapıya sahiptir. Tarsus ‘ta fakülte sayısının arttırılması için gerekli girişimlerimiz mutlaka olacaktır. “ şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Çamsarı’yı ziyaret eden TAKİK Yürütme Kurulu, Tarsus’ta eğitim alanında başarılı çalışmalar gerçekleştireceklerine inandıklarını dile getirdi.

Sayın Rektörümüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TAKİK Yürütme Kurulu’na teşekkür etti.

 

TAKİK YÜRÜTME KURULUNDAN MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNE ZİYARET