Başkanlar Üniversite öğrencileri ile buluştu.

  • 15.06.2022
  • tarsustb
Tarsus Üniversitesi Kariyer Günleri etkinliğinde Başkanlar Üniversite öğrencileri ile buluştu.
Başkanlar, Üniversite öğrencileriyle buluşmasında, eğitim ve ticaret hayatından, iş ve mesleki deneyimlerinden bahsetti.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Tarsus’un birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı, kültürel, tarihi ve inançlar noktasında önemli önemli bir yere sahip olan Tarsus’un mistik temasının tanıtımına vurgu yaptığı konuşmasında, kentin gelişimine katkı sağlayacak üniversite, organize sanayi bölgesi kazandırma yolundaki çabalardan bahsetti.
Borsa Başkanı Murat Kaya, düzenlenen etkinlikten ve öğrencilerle olan buluşmadan duyduğu memnuniyeti belirttiği konuşmasında öğrencilerden hayal kurmalarını, hedef koymalarını, çok çalışmalarını, değişen koşulları iyi takip etmelerini, güven ve empati kurmalarını istedi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ında katıldığı Tarsus Üniversitesi Kariyer Gününde Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, başarının sırrının sevmek ve çok çalışmaktan geçtiğini, kurulan sanayi bölgesinin üniversite – OSB birlikteliği açısından önem arz ettiğini belirterek öğrencilerden sürekli gelişime ayak uydurmalarını, gayret ile yapılan işlerde başarı kapılarının açık olduğunu ifade etti.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan ise, öğrencilerin mutlaka birkaç yabancı dili bilmelerini arge çalışmaları içinde bulunmalarını ve özgüvenli olmaları gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.
Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, üniversitenin gelişim sürecini anlatarak, hedefledikleri kısa, orta ve uzun vadeli planlarını paylaştı.
Akademisyen, öğrenciler ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getiren ve interaktif ortamda geçen etkinlikte öğrenciler merak ettikleri soruları yöneltme imkanı buldu.
Başkanlar Üniversite öğrencileri ile buluştu.
Başkanlar Üniversite öğrencileri ile buluştu.
Başkanlar Üniversite öğrencileri ile buluştu.
Başkanlar Üniversite öğrencileri ile buluştu.