Başkan Murat Kaya "19 Mayıs Türk Milletinin Kaderinin Çizildiği Gündür"

  • 18.05.2022
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Tarih boyunca devletlerin kaderini tayin eden önemli dönüm noktaları olduğunu vurgulayan Başkan Murat Kaya, Türk milletinin kaderinin çizildiği, Türkiye’nin geleceğinin gençliğe armağan edildiği bugün büyük anlam taşımaktadır.” Dedi.

Başkan Murat Kaya mesajının devamında şu ifadelere yer verdi.
"Bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir. Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, ancak o zaman geleceğe güvenle bakabilirler.

Bizler, bu vatan topraklarının öneminin ve değerinin bilincindeyiz. Bu kutsal mirası, çocuklarımızın bize emaneti olan vatanımızı ve Cumhuriyetimizi dünyanın en gelişmiş ve her yönden kalkınmış ülkelerinden birisi haline getirebilmek için, dün olduğu gibi bugün de, geçmişimizi asla unutmadan, her gün daha fazla artan azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

Sevgili gençler,
Sizlerin, milletimizin kurtuluş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş mücadelesini en iyi şekilde öğrenip dersler çıkararak, ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarını bilen, yüksek idealleri olan bir nesil olarak yetişmeniz tek arzumuzdur.

Sözlerimi Atatürk'ün veciz bir sözü ile tamamlamak istiyorum.
“Gençler !...Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile, insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız. ” diyerek Atatürk’ün sizlere açıkça ifade ettiği bu güvenin teminatlarısınız.
Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık mücadelemizi başlatan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, vatanı uğruna şehit olanlarımızı, rahmet, saygı ve şükranla anıyor; tüm gençlerimizin ve milletimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Click the banner to read this article in English or Russian

Başkan Murat Kaya "19 Mayıs Türk Milletinin Kaderinin Çizildiği Gündür"