Borsa Meclisi Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını Kutladı

  • 27.04.2022
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Nisan Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi.
Tarsus Ticaret Borsası Nisan Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel’in açılış konuşmasıyla başladı.
Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri ile ilgili son gündem maddesinde konuşan Başkan Murat Kaya, konuşmasında aylık faaliyetlerle ilgili bilgi sunarak şu ifadelere yer verdi;
" Tarımsal üretime ait girdi fiyatlarındaki artış, üreticiyi olduğu gibi tüccarı ve sanayiciyi de zorluyor. Ticaret hacmi her geçen gün azalıyor, alacak tahsilatı zorlaşıyor ve işletmeler sermayeden yemek zorunda kalıyor. Bu sürecin daha az hasarla atlatılması için tarımsal üretime verilecek yeni destekler bizleri sevindirecek.

Değerli Meclis Üyeleri, Ülkemizin en önemli sektörlerinden olan ve hammaddenin temeli tarım sektörü için güncel yeni bir tarım politikasının belirlenmesi, ekonomimize güç katacaktır. Konya Ovası büyüklüğündeki Hollanda, tüm Avrupa’yı besliyor. Ülkemizin daha fazlasını yapabilecek potansiyeli mevcut. Orta kuşağın en verimli topraklarına sahip ülkemizin, yeni tarım politikalarıyla tarım alanlarını ergonomik olarak kullanarak, kendine yeten hatta tarım ürünü ihraç eden yapısını oluşturmak zor değil.” Dedi

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’ninde katıldığı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genişletilmiş Ticaret Borsaları Konseyi Toplantısında tarımsal üretim ve tarım sektöründe yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini ilettiğini de kaydeden Başkan Murat Kaya, Ekonomi ve ticarette yaşananlardan çıkardığımız en önemli ders, Tarım ve gıdanın ger şeyden önemli olduğudur. GIDA ’yı yönetenler, Dünyayı yönetecek.Tarım alanında ilerlemek adına, ithalatında bağımlı olduğumuz stratejik öneme sahip ürünlerin üretiminin kontrollü şekilde her yıl artırılması için çiftçiye ödenen fark desteğinin yükseltilmesi , çiftçimiz ise bu ürünlerin ekimi için teşvik edilmelidir.” Dedi.
Tarsus Ticaret Borsası Nisan ayı meclis toplantısında, Meclis üyeleri, yaklaşan Ramazan Bayramı'nında ülkemize ve tüm insanlığa sağlık,huzur, bolluk ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.
Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ardından sona erdi.
.

Click the banner to read this article in English or Russian

Borsa Meclisi Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını Kutladı
Borsa Meclisi Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını Kutladı
Borsa Meclisi Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını Kutladı