Üye Ziyaretleri; “Önce kalite, güven ve müşteri memnuniyeti. Yeğenim ve oğlumda benim gibi çekirdekten yetişme.”

  • 23.04.2022
  • tarsustb
Üye Ziyaretleri; “Önce kalite, güven ve müşteri memnuniyeti. Yeğenim ve oğlumda benim gibi çekirdekten yetişme.”

Borsa üyelerine gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreter Hasan Şanlı, ŞENDAĞ ZEYTİNYAĞ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ – Ali Şendağ, Hasan Şendağ ve Burak Şendağ’ı ziyaretlerinde, zeytin yağı sektörü , zeytin üretimi ile genel ekonomi hakkında istişarede bulundular.


Zeytinyağı üretimine 1920 yılında Girit Resmo’da başlayıp , 4 kuşak olarak deneyim ve tecrübelerini birbirine aktararak , bu güne kadar devam ettiren ,”Önce kalite, güven ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak,yüksek tecrübesi ile bugünlere geldiklerini belirten Ali Şendağ ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bugün Orjini Tarsus olan Tarsus Sarı Ulak Zeytininin Türkiye’nin en kıymetli zeytini olduğunu, sofralık tüketilmesinde bu türün özelliğine sahip hiç bir zeytin olmadığını yağının ise kalite açısından “İLAÇ” derecesinde olduğunu belirtti.
Türkiye Ham zeytinyağı üretimine de değinen Ali Şendağ " Ben çekirdekten yetiştim. Bizim mesleği işin başında öğrenirsiniz. Yani istediğiniz kadar teoride bilgi sahibi olun, pratik sizi pişirmeden başarı sağlayamazsınız. Fakat eğitim elbette ki lâzım. Yeğenim ve oğlumda benim gibi çekirdekten yetişme.Yağ üretiminin yaklaşık % 60'nı büyük marketler aracılığıyla % 15 'ni evsel üretim ( üreticiden tedarik) ve % 25 'ni ihracatta değerlendiriliyor. Marketlerde halkımız halen Ayçiçek yağını tercih etmekte halbuki 1 kilo zeytinyağı 2,5 kilo Ayçiçek yağına eşdeğer kullanılmaktadır. Kızartmalarda ise, prina altı dediğimiz zeytinyağı 8-9 defa kansorejen madde oluşmadan kızartmalık yağ olarak kullanılmaktadır. Oysa ki; Ayçiçek, kanola veya aspir yağları en fazla 2 defa kullanılmaktadır. Bir konuya daha değinmek isterim ki; Yıllar süren mücadele, inat sayesinde bugün Ticaret Borsamız Tarsus Sarı Ulak Zeytini ve Tarsus Sarı Ulak Zeytinyağının coğrafi işaretini aldı. Tarsus Sarı Ulak Zeytini yetiştiren bölge halkı, zeytinini emeğinin karşılığını alabileceği fiyatlarla pazarda değerlendirebiliyor. Borsamıza, zaten kıymetli ve değerli olan zeytinimizi ve yağına sağladıkları ekonomik katma değerden ötürü de ayrıca teşekkür ediyorum “ dedi.

Bölgede 2,5 milyon dolayında zeytin ağacı bulunduğuna değinen Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Tarsus Sarı Ulak Zeytini ve Tarsus Sarı Ulak Zeytinyağının coğrafi alınmasıyla birlikte zeytin ve zeytinyağı üreticisi olmak üzere Tarsus ekonomisinin de kazançlı çıktığını söyledi.
Seçer “Eğer üreticimiz erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle coğrafi işaret standartlarına uygun zeytinyağı üretirse hem kendisi kazanır, hem Tarsus ekonomisi kazanır” dedi.

Üye Ziyaretleri; “Önce kalite, güven ve müşteri memnuniyeti. Yeğenim ve oğlumda benim gibi çekirdekten yetişme.”
Üye Ziyaretleri; “Önce kalite, güven ve müşteri memnuniyeti. Yeğenim ve oğlumda benim gibi çekirdekten yetişme.”