Üye Ziyaretleri; “TARSUS GÜNDE 50 TON SÜT TÜKETİYOR.”

  • 19.04.2022
  • tarsustb
Üye Ziyaretleri; “TARSUS GÜNDE 50 TON SÜT TÜKETİYOR.”

Borsa üyelerine gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreter Hasan Şanlı, Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Daniyal Avşar’ı ziyaretlerinde, hayvancılığın geldiği nokta, süt fiyatları ve yem temininde yaşanan konular ile genel ekonomi hakkında istişarede bulundular.

Hayvancılığın geliştirilmesi, süt ve besi hayvanı yetiştiriciliğinin ekonomik katkılarının değerlendirildiği bu ziyarette, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Daniyal Avşar , ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Süt alım fiyatlarının artırılıp 1 lira olan desteklemeden memnun olduklarını belirten Başkan Avşar, Profesyonel çiftliklerle 25-30 litre süt veren hayvanlar olabilir veya bu bakım tekniğiyle de devam eden çiftlikler de olabilir. Ama genel anlamda ülkemizin geleceği olan aile işletmelerinde bugün süt ortalaması 16-17 ya da en iyi ihtimalle 18 litredir. Tarsus’ta günlük 50 ton süt tüketiliyor. Süt üreticilerden 5 lira 70 kuruşa alınırken, marketlerde fiyatların aşırı yüksek olması üretici ve tüketicileri mağdur ediyor.
Süte son gelen zam üreticileri bir nebze memnun ederken, yem fiyatlarına anında zam gelmesi ve sütün raflarda yüksek satılması bu seferde tüketici tepkisine neden oluyor.
Birliğimize bağlı üreticilerimize Mersin Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz projelerle katkı sağlıyoruz. Bu konuda büyükşehrin bizlerle olan birlikteliğinden hem üretici hemde tüketici karlı çıkıyor” dedi.

“Üretim olmadan, Tüketim olmaz” diyen Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Tarsus süt üreticileri birliğinin son yıllarda kalkınmaya dayalı projelerle üyelerine sağladığı katkının memnuniyet verici olduğunu belirterek, yem fiyatlarındaki yükselişin dünya genelinde yem girdisi ham maddelerindeki fiyat artışıyla paralel yükseldiğini, süt ve besi hayvancılığından elde edilen üretimin projeler geliştirilerek entegre tesisler kurarak üreticinin daha fazla gelir elde etmesi yönünde çalışmalar yapılması gerektiğine değindi.

Click the banner to read this article in English or Russian

Üye Ziyaretleri; “TARSUS GÜNDE 50 TON SÜT TÜKETİYOR.”
Üye Ziyaretleri; “TARSUS GÜNDE 50 TON SÜT TÜKETİYOR.”
Üye Ziyaretleri; “TARSUS GÜNDE 50 TON SÜT TÜKETİYOR.”