• 13.04.2022
Üye Ziyaretleri; “Tarsus üretimi ile Türkiye’yi besleyecek potansiyelde”

Borsa üyelerine gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreter Hasan Şanlı, Tarsus Hal’i esnaflarından İDEAL33 Tarım Ürünleri Gıda Nakliyat İnşaat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Ve Pazarlama Limited Şirketi Sahibi Hasan GERAN’ı ziyaretlerinde, yaş meyve sebze sektörü , ticareti ve genel ekonomi hakkında istişarede bulundular.

Son zamanlarda yaşanan iklimsel değişikliler nedeniyle, meyve ve sebze üretiminde yaşanan olumsuzlukların iç ve dış piyasaya etkilerinin değerlendirildiği bu ziyarette, Hasan Geran, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Hal esnafı zor ve sıkıntılı bir süreci pandemiyle geçirdi. Arkasına Rusya ve Ukrayna savaşı ve zirai donla birlikte üretici ile birlikte sıkıntısı devam ediyor.” Dedi

Özellikle Borsanın yurt dışı pazar araştırma konusunda verdiği hizmetten memnun olduklarını belirten Geran, “Tarsus üretimi ile Türkiye’yi besleyecek potansiyelde bir şehir. Toprakları verimli üretimi bereketli. Pazar olarak genel de yurt içi çalışıyoruz, ama Orta doğu ülkelerine satışlarımız ouyor. Borsanın bizi temsilinden memnunuz.” Dedi.

Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Hasan Geran’a işlerinde başarı temennisinde bulunarak, "Üyelerimizin sıkıntıları, sorunları konusunda gerekli girişleri en üst seviyede gerçekleştiriyoruz. Yaşanan zirai don ile birlikte TARSİm mevzuatında DON ile ilgili yüksek teminat ve muafiyet oranları konusunda girişimlerimiz yaptık. Allah afetten korusun. Üreticimizin de esnafımızın da emeği zayi olmasın “ dedi.

Click the banner to read this article in English or Russian