Üye Ziyaretleri; “ Birlikten güç doğar dedik, iş ortaklığımızı geliştirdik”

  • 01.04.2022
  • tarsustb
Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, üye ziyaretleri kapsamında Buğday Pazarı esnaflarını gezerek, hububat sektörü başta olmak üzere ticareti ve ülkemizin ekonomisi hakkında istişarede bulundu.
Murat Kaya, Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreter Hasan Şanlı ile birlikte Tarsus Ticaret Borsası Buğday Pazarı Yeri esnaflarından Hüseyin Kıraç ve Danyal Yüksel’i ziyaret etti.
Ziyaret sırasında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Borsa Başkanı Kaya, Buğday Pazarı Yeri ihtiyacının uzun yıllardır askıda kaldığını söyledi.
Pazar esnafının ayrı bir önemi olduğuna vurgu yapan Kaya “Pazar esnafımız sanayici içinde, perakende satış içinde olmazsa olmazlarımızdandır. Evet, şu an belirsiz bir ticaret yapıyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz ve hep birlikte savruluyoruz” dedi.
Tarsus Ticaret Borsası olarak Buğday Pazarı esnafını ayakta tutmak adına her buğday sezonunda birlikte çalışmayı sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Murat Kaya “Bu süreçte perakende satışta doğrudan alıcılarımızı Pazar esnafımıza da yönlendirerek ticaretlerine katkı vermeye çalışıyoruz. Pazar esnaflarımız bugün sattıkları ürünün yerine yenisini alamamanın sıkıntısı yaşıyor. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, birlikten güç doğar. Ben bu zor günleri de birlikte atlatacağımıza inanıyorum. Her zaman ifade ettiğim üzere bizim gücümüz üyelerimizdir. Tarsus Ticaret Borsası olarak bizler modern bir Buğday Pazarı yeri yaptık ve üyelerimizin hizmetine sunduk. Bundan sonraki süreçte de üyelerimizi yönelik hizmetlerimiz devam edecektir” ifadesini kullandı.
Hüseyin Kıraç ise, Borsa heyetinin ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çok uzun yıllardan bu yana Buğday Pazarı yeri esnafları olarak zor günler geçirdiklerini belirterek “Son zamlardan dolayı gerek çiftçi gerek esnaf, tüccar ve sanayici ve gerekse nakliyeciler olsun hep beraber büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Sizin de ifade ettiği gibi sattığımız ürünü tekrar yerine koymaya gücümüz yetmiyor. Buğdayın kilogramı 2 buçuk liradan 5 buçuk liraya yükseldi. Küçük esnaf olarak elimizdeki ürünü sattığımızda tekrardan buğday bulma noktasında sıkıntımız var. Esnaf olarak, halk olarak büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu arada, yıllarca hiç kimse buğday ticaretiyle uğraşan esnafla ilgilenmiyordu. Şimdi bir Pazar yerimiz var. Tarsus Ticaret Borsamızın bu konuda bize verdiği hizmet gerçekten takdire şayandır” dedi.
Danyal Yüksel ise, yapılan son zamların herkesi etkilediğine vurgu yaparak “Zamlar malların fiyatını yükseltince bu durum bütün gıda maddelerine yansıyor. Gelen zamlar doğal olarak bütün halkı etkiliyor ve etkileyecektir. Şuan da ekmeklik buğdayın kilogramı 5 buçuk liradır bazen 6 lirayı da buluyor. Elbette buğdaya gelen zam ekmeğe de yansıyor. Bu durumda vatandaş belli bir mağduriyet yaşıyor. Biz perakende işi yapan esnafız. Bizim vergimiz çoktur, deftere tabiyiz, biz genelde zarar ediyoruz. Bizde esnaf arkadaşlar olarak birlikten güç doğar dedik, iş ortaklığımızı geliştirdik. Bizler yaşanan bu süreçte bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor ve mücadelemize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.





Click the banner to read this article in English or Russian

Üye Ziyaretleri; “ Birlikten güç doğar dedik, iş ortaklığımızı geliştirdik”
Üye Ziyaretleri; “ Birlikten güç doğar dedik, iş ortaklığımızı geliştirdik”