Borsamız Tarsus Gazeteciler Cemiyeti'nin Konuğu Oldu

  • 17.11.2014
  • tarsustb
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim, Başkan Yardımcısı Hakan Bulut, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Salgıt, Recep Hüdayi Ünal ile Cemiyet Bilişim Sorumlusu Serhan Geçim ev sahipliğini yaptığı toplantıya Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ve yönetim kurulu üyeleri Kemal Süheyl Batmaz ve Ali Seçer katıldı.
Yönetim Kurulu arkadaşları Ali Seçer ve Kemal Batmaz ile birlikte davete katılım gösteren Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, nazik davetlerinden dolayı Cemiyet yöneticilerine teşekkürlerini iletti.
Dünya ekonomisinin dinamik bir şekilde ilerlediğini ve artık ticaret anlayışının da değişim gösterdiğine dikkati çeken Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murta Kaya, “Dünya, ticari bölgelere doğru bölünmeye başladı. 360 ticari bölgeden bahsedilen bir dönemi yaşıyoruz. Bugün dünya ekonomisine yön veren ülke ve kuruluşlar bu bölgelerden birinin Çukurova olduğuna dikkati çekiyorlar. Bu noktada bizler yaşanan gelişmeleri ne olur seyretmeyelim! Bireysellikten öte, el birliği vererek acil yapılması gereken yatırımları hayata geçirelim” dedi. Tarsus'un sosyal ve kültürel yönden ilerlemesi için öncelikle fakülte sayısının arttırılması gerektiğini kaydeden Kaya, “Borsa olarak kentimize bir üniversite kazandırabilme adına ısrarlı şekilde çalışıyoruz. Bu konuda umarım kısa sürede iyi sonuçlar almayı ümit ediyoruz” diye konuştu.
Tarsus Ticaret Borsası yönetimi olarak tarımsal kalkınmanın artması için tarıma dayalı sanayi bölgesi kurulması gerektiğine inandıklarını belirten başkan Murat Kaya, “Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi ve daha profesyonel düşünebilme adına yeni yatırımlar yapılması gerekiyor. Bu konuda da tarıma dayalı sanayinin kurulması gerekiyor. Ticaret Borsası olarak yeni kurduğumuz tesisimiz de firmalarımıza -30 derecede soğuk hava deposu imkanı sunuyoruz. A sınıfı Akreditesi olan bir kurumuz. 300 üyemizin yıllık toplam ciroları 2 milyar TL'ye yaklaşmış durumda. Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan hazırladığımız proje aracılığıyla 400 bin TL hibe desteği alarak online hizmet verecek satış salonu kuruyoruz” diye konuştu.
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim'de, Tarsus'un sosyal ve ekonomik yönden kalkınması için bireysellikten çok, birlikte nasıl hareket edilmesi üzerinde çalışılması gerektiğine dikkati çekti. Davetlerine katılım gösteren Borsa yöneticilerine teşekkür eden Geçim, sohbet toplantılarının aralıksız süreceğini sözlerine ekledi.
Borsamız Tarsus Gazeteciler Cemiyeti'nin Konuğu Oldu