Başkan Murat Kaya; 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın'

  • 11.03.2022
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Başkan Murat Kaya " O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır." diyen Mehmet Akif ERSOY, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi verdiği dönemlerde millî birlik ve beraberlik idealini, vatan sevgisini ve zafere olan inancını en veciz biçimde ortaya koymuştur.” Dedi.
Başkan Murat Kaya yayınladığı mesajında ;
“Türk Milleti’nin ruhunu, heyecanını, inancını, kararlılığını ve vatan sevgisini en anlamlı ve vurgulu ifadelerle dile getiren İstiklal Marşımız; aziz milletimizin gönlünde gerçek anlamını bulmuş, önce kurtuluş dönemi sonra Cumhuriyet ile birlikte Türkiye’nin yükselme ruhunu temsil etmiştir.
İstiklal Marşı, Mehmet Akif'in kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en güzel ifadesi olarak çıkmıştır. Bundan dolayıdır ki, İstiklal Marşı'nı şair ve vatansever kimliğiyle yazan Mehmet Akif, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın' derken, verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir.
İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşı'nda Türk milletinin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklal Marşımız; tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marş’ımızın 101. Yıldönümünü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü’nü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.”

Click the banner to read this article in English or Russian

Başkan Murat Kaya; 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın'