Borsa, Global Compact’a ilişkin 4'üncü sorumluluk bildiriminde bulundu

  • 10.03.2022
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası tarafından 27 Mart 2014’te imzalanan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında Kurumsal Sosyal Sorumluluk performansını, iş dünyasındaki küresel ve sürdürülebilir sosyal sorumluluk bilincini geliştiren Global Compact’a ilişkin 4'üncü sorumluluk bildirimini 2 yıl aradan sonra paydaşlarına sunmak amacıyla yineledi.
Başkan Murat Kaya, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında Kurumsal Sosyal Sorumluluk performansına ait sunulan raporla ilgili olarak; “ Tarsus Ticaret Borsası’nın, yüz altmış ülkede on iki binin üstünde imzacısı olan Global Compact’a ilişkin dördüncü Sorumluluk Bildirimimizi siz değerli paydaşlarımız ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu rapor, Global Compact’ın ilkeleri ışığında, Borsamızın 2020-2021 yılları arasındaki başarılı uygulama örneklerini ve faaliyetlerini kapsamaktadır.” Dedi.

Amaçlarının , kurumsal değişimi yöneten, performans ölçen ve hedef koyan yaklaşımlarla, sürdürülebilirlik kapsamındaki olumlu ve olumsuz etkileri belirlemek, kurumsal operasyonların da bu doğrultuda yönetebilmesine ışık tutmak olduğunu belirten Başkan Murat Kaya, “2020-2021 yıllarını içine alan dönemde, TOBB’ninde içinde bulunduğu bu katılımcı anlayışla Borsamızın kuruluşundan bu yana olduğu gibi, paydaşlarımızı sürece dahil ederek çok sayıda faaliyetler ve projeler gerçekleştirdik. Tüm girişimlerimizi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri vizyonunda değerlendirip, önceki yıllarda belirlediğimiz hedeflerin daha ilerisini görmeyi amaçladık. 2020 yılının başlarında başlayan, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19, tüm insanlığı derinden sarsarken, yaratıcı politikalar ve insanlar arası dayanışma olmadan başarılı olunamayacağını hepimize kanıtladı. Böylesine zorlu bir dönemde, bazı sıkıntılar devam etse de Türkiye başarılı bir sınav verdi. Aşılamanın artması ve küresel canlanma ülkeyi daha yüksek ve dengeli bir büyüme rotasına yönlendirdi. Yine bu dönem, küresel düzeyde özel sektörü acil önlem almaya sevk eden bir dönemi getirdi. İklim değişikliğinin gözle görülür etkileri yeşil mutabakat, çevre, yenilenebilir ve verimli enerji konuları geçmişte olmadığı kadar önemli bir hale de getirmiş oldu.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin ‘İnsan Hakları, Çalışma Standartları, Çevre ve Yolsuzlukla Mücadele’ başlıkları altında belirlenen 10 evrensel ilkesi, küreselleşmenin etkisiyle hızlı bir gelişim ve dönüşüm süreci içerisinde olan günümüz dünyasında insanın ve insanlığın rotasını belirleyen bir pusula görevi görmektedir. İş dünyası, sivil toplum ve kamu kurumları ile üniversiteleri bir araya getirerek geniş bir paydaş grubunu temsil eden UN Global Compact’ın ‘dünyayı daha yaşanabilir hale getirmeye’ yönelik bu hedefleri, hedeflerimiz ile örtüştüğü için 2014 yılında imzacısı olduk.
Eskiden üretebilmek yetkinlikti, şimdi ise esas olan sürdürülebilir ve verimli üretkenliktir. Bu noktada, imzacısı olduğumuz Global Compact’ın her bir ilkesini paydaşlarımızla beraber uygulayarak, kapsayıcı sürdürülebilir kalkınmayı hedeflemeye devam edeceğiz.

Click the banner to read this article in English or Russian

Borsa, Global Compact’a ilişkin 4'üncü sorumluluk bildiriminde bulundu
Borsa, Global Compact’a ilişkin 4'üncü sorumluluk bildiriminde bulundu