Başkan Murat Kaya'dan Kadınlar Günü Mesajı " KADINA ŞİDDET ACİZİYETTİR”

  • 07.03.2022
  • tarsustb
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya , “Bir toplumda kadına gösterilen saygı; aslında ona verilen değeri ifade eder. “ dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ailenin temeli, toplumun yapı taşı, şefkat ve merhametin sembolü kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Kadınların yaşamın her alanında çok önemli roller üstlendiğini belirten Başkan Murat Kaya, mesajında şunları kaydetti:

“Sevgisiyle sarıp sarmalayan annemiz, yaşam yolunu birlikte yürüdüğümüz eşimiz, ablamız, kardeşimiz dünyayı güzelleştiren ve geliştiren ne varsa muhakkak orada kadının izi vardır. Eğitimin temeli aileden başlıyor ve ilk öğretmenimiz annelerimiz çocukluktan başlayarak geleceğimizi inşa ediyor.

Büyük Önder Atatürk, “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır” diyerek, bizlere güçlü millet olmanın yolunun kadınlarımızı yükseltmekle olacağını göstermiştir. Ülke nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor ve bu büyük potansiyeli maalesef sosyal yaşamın içerisinde istenilen oranda göremiyoruz. Kadınlarımız sosyal yaşamın, iş dünyasının içerisinde ne kadar fazla yer alırsa, ülkemiz de bir o kadar gelişir ve kalkınmamız hız kazanır.

HER CEPHEDE YANIMIZDA OLDULAR
Millî mücadelemiz de kadınlarımızın cephede gösterdikleri kahramanlıklar dillere destan olmuştur. Allah hepsinden razı olsun, ruhları şad olsun.

Kadınlarımız, O’gün cephede verdiği mücadeleyi bugün ekonomi cephesinde de devam ettirmektedir.
O gün nasıl annelerimiz, ninelerimiz sadece cephe gerisinde değil, cephede de kahramanca mücadele vermişse, bugün de omuz omuza vererek ekonomimizdeki mücadeleyi birlikte sürdürmeliyiz.
Kadınlar için çalışma imkanları oluşturulması ve devlet tarafından pozitif ayrımcılık yapılarak destek verilmesi bu noktada büyük önem taşıyor.Bu noktada bizlerde kadınların iş dünyasında daha fazla yer alabilmeleri ve temsil edilmelerini sağlamak için çaba göstermeliyiz.

KADINA ŞİDDET “ACİZİYETTİR”
Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır.
Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz, hepimizi derinden yaralayan olayların son bulduğu;kadının yüreğindeki sevgi ve merhametin tüm dünyaya hakim olduğu bir dünya temenni ediyorum

Kadınlarımızın başarılarıyla gurur duyuyor, sanattan spora, eğitimden iş dünyasına yaşamın her alanında daha fazla temsil edilmeleri dileğiyle, tüm kadınlarımıza ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluklar diliyor,
Şiddetin olmadığı, kadın cinayetlerinin olmadığı, insanların insanca yaşadığı bir dünya dileğiyle başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere bütün annelerin, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım.

Kadına yönelik şiddet ANNE' ye , eş'e, kardeşe yapılan saldırıdır.”


Başkan Murat Kaya'dan Kadınlar Günü Mesajı " KADINA ŞİDDET ACİZİYETTİR”