Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz nedeniyle endişeliyiz

  • 07.03.2022
  • tarsustb
Rusya ve Ukrayna arasında başlayan ve savaşa dönüşen krizin iki ülkeyle de ekonomik ve ticari ilişkileri olan Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini belirten Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, savaşın uzaması durumunda tarım ürünleri ihracatı başta olmak üzere birçok sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi.

Her iki ülkeden Türkiye’nin tarım ürünü aldığını ve sattığını belirten Başkan Murat Kaya, “ Şu günlerde Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz nedeniyle endişeliyiz. Çünkü, bölge olarak en büyük pazarımız Rusya ve Ukrayna.” Dedi

Rusya ve Ukrayna’ya yapılan narenciye, yaş meyve sebze ihracatında, en fazla etkilenecek bölge, hatta lokal olarak Tarsus olacağına değinen ve Borsa olarak takipte olduklarının altını çizen Borsa Başkanı Murat Kaya “Rusya nın Ukrayna’ya başlattığı savaşın hemen ardından gelişmelerin takipçisi olarak başta ürünlerdeki kalıntı , Karadeniz üzerinden başka bir lojistik hat açılması, taşıma ve nakliyedeki artan fiyatlar ile bu iki ülkeye satılan ürünlere ait duran para akışı olmak üzere ihracatçılarımızın yaşadığı sorun ve talepleri ivedilikle Ticaret Bakanımıza iletilmesi amacıyla TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na ilettik.

İç piyasada yaşanan sorunlara da değinen Başkan Murat Kaya, “İhracat ettiğimiz ürünlerimiz iç piyasaya satılmaya başladı. İhracatımız büyük ölçüde durdu. Bu da fiyatların düşmesine neden oldu. Olumlu etkisi belki tüketici açısından iyi oldu ancak, fiyatlar üretici açısından kötü oldu. Üreticimiz için fiyatların düşmesi iyi olmadı. İhracatçımız gibi, üreticimizde sıkıntı içinde.

Bu noktada ; Her daim iş dünyasının sesi olan, camiamızın beklenti ve taleplerini hükümet yetkilileri nezdinde iletilmesini ve çözümünü sağlayan Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum.” Dedi.
Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan kriz nedeniyle endişeliyiz