Başkan Murat Kaya, Bu yıl 33. Üncüsü kutlanacak olan Vergi Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

  • 21.02.2022
  • tarsustb
“ Ödenen vergiler, geleceğimizin teminatıdır.”
Başkan Murat Kaya, Bu yıl 33. Üncüsü kutlanacak olan Vergi Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Murat Kaya, Türkiye'nin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşamasının, ödenen vergiler ile sağlanacağını belirtti.
Başkan Murat Kaya, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Vergi Haftasının amacı, kuşkusuz toplumsal vergi bilincini artırmak ve vergi kültürünün tüm bireylerde oluşması için vergi haftasının kutlanması sembolik bir anlam ifade etmekte olup vergi olgusunun tüm yıl boyunca bütün toplum kesimleri tarafından takip edilmesi gerekmektedir. Çünkü ödenen vergiler, geleceğimizin teminatıdır.

"Vatandaşa yönelik tüm kamu hizmetlerinin, seri ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının yaratılmasında vergi gelirleri büyük önem taşır. Tüm yurttaşımızın, kazancının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesi, vatandaşlarımıza yapılan hizmetlerde, devletimize güç kazandırır. Vergi, devletimizin en büyük gelir kaynaklarından birisi olup, kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız.
Köklü bir vergi bilincinin oluşmadığı ve vergide gönüllü katılımın sağlanamadığı bir toplumda yeterli seviyede vergi toplanamayacağı açıktır.
Ticaret Borsası Vergi Tahsilatını son 5 yılda % 100 artırdı.
Ticaret Borsalarının bir görevininde stopaj tahsilatı olduğuna değinen Başkan Murat Kaya , “Ticaret borsaları, sadece üretici ile tüccar ve sanayici arasında bir köprü görevi kurmakla kalmayıp, ekonominin kayıtlı hale gelmesini sağlayarak kamu gelirlerinin artmasına ve sağlıklı politikalar oluşturulmasına zemin hazırlamaktadırlar.Borsamızca, Vergi dairelerimiz adına toplanan zirai ürün vergisi 2020 yılında son 5 yıla oranla %100 artarak 2020 yılında 20 milyon TL’sına 2021 yılında ise % 25 artarak 25 milyon TL’sına ulaşmıştır.
El emeği, göz nuru ve alın teriyle ailesinin, ülkesinin ve devletinin devamını her koşulda sağlamaya çalışan, başta Borsa üyelerimiz olmak üzere sanayicilerimizin, ticaret erbabımızın 33. Vergi Haftası’nı kutluyorum” ifadesini kullandı.

.

Click the banner to read this article in English or Russian

Başkan Murat Kaya, Bu yıl 33. Üncüsü kutlanacak olan Vergi Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.