TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNDEKİ KDV İNDİRİMLERİ TÜKETİCİYE OLUMLU YANSIYACAK

  • 21.02.2022
  • tarsustb
TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNDEKİ KDV İNDİRİMLERİ TÜKETİCİYE OLUMLU YANSIYACAK”
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, son dönemlerdeki yaşanan fiyat artışlarından hem tüketicilerin hem de ticari sektörlerin olumsuz etkilendiğini belirterek, temel gıda ürünlerinde KDV indirimi ile tedbir ve teşvik paketinin iş dünyasına olduğu gibi tüketiciye de olumlu yansıyacağını söyledi.
Murat Kaya, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadele kapsamında açıklanan KGF ve temel gıda ürünlerinde KDV indirimi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Fiyat artışlarının bir nebze olsun indirimini sağlayacak KDV de yapılan indirimin aynı şekilde tüketiciye ulaştıran firmalarca da desteklenmesiyle Devletimizin gelir kaynaklarından biri olan vergilerinden yapmış olduğu bu fedakârlığın tüketiciye de olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Bu noktada, tüm gıda ürünlerinde KDV’nin % 8’den % 1’e indirilmesini bizler iş dünyası olarak memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.
Gıda üretimi ve ticareti yapan üyelerin imkanları ölçüsünde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı enflasyonla mücadele kampanyasına destek vermeye davet eden Borsa Başkanı Murat Kaya, daha öncede uygulanan KGF paketleri çerçevesinde verilecek kredilerin kullanılmasında amacına uygun şartlar getirilmesini istedi.
İş dünyası olarak bankaların dosya ve diğer masraf kalemleri ile maliyetleri esneterek aşağı çekmesini beklediklerinin altını çizen Kaya “Tüketime değil, üretime, yüksek teknolojiye ve ihracata odaklı bu yeni ekonomik paket uzun zamandır dile getirdiğimiz taleplerin karşılanması noktasında ciddi bir adım. 60 milyarlık KGF’nin sanayicimiz için oluşturulan desteklerin başlangıcı olduğunu duymak mutluluk verici bir durum. 60 milyar liralık oluşturulan KGF destek paketinin 3 ayrı şekilde kullanılmasına yönelik oluşturulan modelin daha önceki paketlerde ki gibi, tüketime harcanmamasını sağlayacağını temenni ediyoruz. Bunun yanı sıra elektrik fiyatlarının da sanayici, ticaret erbabı, tarımsal üretici ve mesken sahipleri açısından kısa zamanda çözüleceğini de bekliyoruz” ifadesini kullandı.
.

Click the banner to read this article in English or Russian

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNDEKİ KDV İNDİRİMLERİ TÜKETİCİYE OLUMLU YANSIYACAK