Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin temel amacı uzlaşıya dayalı, yönetenlerle uzlaşı içerisinde bir iletişimdir

  • 01.02.2022
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun, işine adanmışlığı, vizyonu ve duruşuyla Borsa ve Odalara örnek teşkil ettiğini söyledi.
Başkan Murat Kaya, yaptığı açıklamasında, TOBB camiası olarak, ekonominin tüm kılcal damarlarına ulaşırken, sahadaki durumu da en iyi şekilde görüp, sorunları ve sıkıntıları tespit ettiklerini belirterek “Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki, TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun bizlere verdiği destek ve fikirleriyle ülkemize ve bölgemize çok güzel projeler kazandırdığımızı düşünüyorum. Bizler iş dünyası olarak her sorun ve isteklerimizde ne zaman kendisini ararsak ulaşabiliyor ve her sıkıntımızı kendisiyle paylaşabiliyoruz. Daha öncede sizlerle paylaştığımız üzere, kıymetli Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun iş dünyası olarak hep yanında olduk, bundan sonrada da daima yanındayız” dedi.
“Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin temel amacı uzlaşıya dayalı, yönetenlerle uzlaşı içerisinde bir iletişimdir” diyen Borsa Başkanı Kaya “Burada bizlerin sıkıntılarını ve hedeflerini, yapılmak istenenleri, eksiklikleri, aksaklıkları tespit ederek hükümete duyurmaktır. Bunun da duyurmanın yolu istişare kültürüdür. Uzlaşı kültürüdür. Bu noktada mesaj vermektir. Ülkemizin ve iş aleminin kalkınmasına adanmışlığı, vizyonu ve duruşuyla TOBB Başkanımız sayın Hisarcıklıoğlu da bu konuda böyle mesajlarını veriyor. İşin özü budur. Yani sıkıntıyla, karmaşayla, tartışmayla değil, uzlaşı kültürüyle, tabanın Anadolu’nun sesine kulak vererek gerekli bilgilerin iletilmesidir. Ben açıkça ifade etmek isterim ki, Rifat Başkanımızın bunu başarıyla yaptığını düşünüyorum” ifadesini kulandı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun, iş aleminin ihtiyacı olan çok ciddi desteklerin kazanılmasında büyük paya sahip olduğuna da vurgu yapan Borsa Başkanı Kaya “Tabi bu destekler hem altyapısal hem hukuksal manada oldu. Tekrardan ifade etmek isterim ki; Sayın Başkanımızın, her zaman yanında ve desteğimiz her daim kendilerine olacaktır” şeklinde sözlerine tamamladı.
Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin temel amacı uzlaşıya dayalı, yönetenlerle uzlaşı içerisinde bir iletişimdir