HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN DEĞERLENDİRİLMESİ

  • 03.11.2014
  • tarsustb

Önümüzde ki yıllarda gıdanın öneminin gittikçe artacağı, toplumların özellikle protein açığı açısından projeler üretmek zorunda olduğu, bu durumun toplumun genel sağlığı ve refahı açısından çok önemli olduğu bir gerçektir. Hayvancılığı bu açıdan irdelersek yapılması gereken onlarca şey vardır. Süt tüketimini arttırmak, yem bitkisi üretimini arttırmak, salgın hastalıklarla mücadele vb..

 

Hayvancılık; insanın dengeli beslenmesi için gerekli olan et ve süt gibi temel ürünleri üretmesi, iş sahası yaratması, insan gıdası olarak tüketilemeyen bitkileri ve bitkisel artıkları değerlendirmesi nedeniyle vazgeçilmez bir sektördür. Bu nedenle insan hayatında ve ülke ekonomisinde önemli bir yere ve değere sahiptir.

 

Borsamız sektöre ait sorunlar üzerine üyeleri ile birebir yaptığı görüşmeler neticesinde araştırmasını tamamlamış, sonucunda Hayvancılık Sektöründe Gelinen Nokta ve Süt Ürünlerinin Değerlendirilmesi Sektör Sorunları Araştırma Raporunu tamamlamıştır. Gelinen noktada hazırladığımız raporun faydalı olacağına inanıyoruz.

 

Saygılarımla.

 

Murat KAYA

Yönetim Kurulu Başkanı


SEKTÖR ARAŞTIRMA RAPORU İÇİN LİNKİ TIKLAYINIZ

 

 

 

HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN DEĞERLENDİRİLMESİ