TARSUS’TA YÜKSEK ÖĞRENİMİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

• 30.10.2014

İlçemizde yüksek öğrenimin sorunlarının belirlenmesi ve üniversite konusunda yapılması gerekenlerin görüşülmesi amacıyla Kaymakam Hasan Göç Başkanlığında  Belediye Başkanı Şevket Can, Borsa Başkanımız Murat Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Elife Arslan ve Eğitim Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Nuran Ataç'tan oluşan heyet, Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Külekçi'yi ziyaret etti.

Ziyarette Dekan Külekçi ve Yrd.Doç. Dr.İlker Sugözü, fakülte hakkında bilgiler vererek sorunlarını dile getirdi. Tarsus Üniversitesi kurulması ve mevcut fakülte ve yüksek okulların desteklenmesi konusunda yapılan tespitler sıralandı.

Yapılan toplantıda Tarsus'ta yüksek öğrenimin geliştirilmesi konusunda kentin tüm kurumlarının birlikte çalışarak somut adımlar atılması gerektiği, yeni fakülteler kurulması için şehirde yer tespiti yapılması, mevcut yer seçenekleriyle ilgili görüşmeler yapılması, imar durumlarının incelenmesi, rektör seçiminden hemen sonra yeni seçilecek rektörle görüşülerek Tarsus'a yeni fakülteler kazandırmak amacıyla girişimde bulunulması, teknoloji fakültesinin imkanlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılması planlanmıştır. Nihai hedef Tarsus'a bir devlet üniversitesi kurulmasıdır. Bununla birlikte mevcut fakülte ve yüksek okulların ihtiyaçlarının karşılanması, yeni fakülteler açılarak öğrenci sayısının arttırılması ve kentimizde üniversite atmosferinin yaşanması konusunda çaba gösterilmesi sonucuna varıldı.

TARSUS’TA YÜKSEK ÖĞRENİMİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI