Başkan Murat Kaya, Beyaz Baston Körler Haftasını Kutladı

  • 07.01.2022
  • tarsustb
Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Murat Kaya , mesajında; görme engelli vatandaşların gönül gözlerinin ufku ile sabrın en güzel örneğini gösterdiklerini söyledi.
Başkan Murat Kaya mesajının devamında, " Engelli vatandaşlarını tehlikelerden koruyacak, başkasına muhtaç olmadan, özgürce diledikleri hayatı yaşamalarını sağlayacak kültürel ve sosyal gelişmişliğe sahip toplumlar, bunun yanında engelli vatandaşlarını yaşamlarında kalıcı çözümler üretmesi, yaşama sevinçlerini canlı tutarak onların hayata tutunmalarını kolaylaştırması gayesindedir.
Toplumumuza faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmeleri için engelli vatandaşlarımızın yanında olmak, işbirliği içinde hayatı beraber paylaşmak insana ve topluma gösterdiğimiz saygının en önemli göstergelerinden biridir.Tüm engelli vatandaşlarımız gibi görme engelli vatandaşlarımızın da yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani görevimiz ve asli vazifemizdir.
Engelli insanların hayat kalitesini yükseltecek ve kolaylaştıracak faaliyetlerin kurumlar kadar toplum tarafından sürdürülmesi ve desteklenmesi gerekir. Bu noktada, inanıyorum ki; görme engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek ve karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturmak bizlerin elinde Bu önemli gün ve haftada tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu engelsiz bir gelecek diliyor, biz her zaman yanınızdayız.” dedi.

Click the banner to read this article in English or Russian

Başkan Murat Kaya, Beyaz Baston Körler Haftasını Kutladı