Başkan Murat Kaya'dan 2022 Mesajı

  • 06.01.2022
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 2022 Yılının İlk Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2020 ve 2021 yıllarını koronavirüs salgınıyla geçirilen kayıp yıllar olarak değerlendirirken, ticaret ve iş erbabı olarak 2022 yılından da en büyük beklentilerinin öngörülebilir istikrarlı bir ekonomik ortamın oluşmasının sağlanmasının olduğunu söyledi.
2020 ve 2021 yıllarındaki koronavirüs salgınının tüm dünyada ve Türkiye’de ekonomiyi ve enflasyonu olumsuz yönde etkilediğini belirten Başkan Murat Kaya “Bu süreçte belirsizlikten kaynaklı ekonominin istikrarlı olduğunu söylemek güç olur. Fakat her şeye rağmen belirlenen hedeflerin birçoğuna ulaşıldığını düşünüyorum. Özellikle ihracatla ilgili hedeflere ulaşıldığını düşünüyorum. Fakat özellikle bordrolu yani maaşlı kesimin bu oluşan ekonomik tabloda ciddi sıkıntılar yaşadığını düşünüyorum” dedi.
2022 yılında hep beraber güven ve istikrarlı bir sürece ulaşacaklarını umut ettiklerinin altını çizen Borsa Başkanı Kaya “İş dünyası olarak bizlerin 2022 yılındaki beklentimiz inşallah ticaret erbabı ve işadamları olarak öngörülebilir istikrarlı bir ekonomik ortam oluşursa mutlu olacağız. Öngörülebilir döviz kurundaki istikrarlı bir tablo içerisinde ülkemiz ekonomik anlamda daha iyi bir performans göstereceği kanaatindeyim. Gelişmelerin olacağı kanaatindeyim. Beklentimiz bu ortamın sağlanmasıdır” ifadesini kullandı.
Başkan Murat Kaya'dan 2022 Mesajı