EKİP ÇALIŞMASI VE MOTİVASYON

• 25.10.2014

Dünyanın en zor işlerinden biri, birkaç kişinin bir araya gelip bir işi yapabilmeleridir. Oysa bir grup oluşturmak ve EKİP, TAKIM ruhuyla çalışmak, bireyselliğini o takım içinde, takımın hedefi doğrultusunda eritebilmek, ben yerine biz diyebilmek, bir bütün içinde birlikte hareket etmek, yaratıcı bir enerjinin açığa çıkmasına neden olur.

İş yaşamında, farklı farklı özellikteki çalışanlar ortak paydada birleşip kurumun vizyonu ve misyonu doğrultusundaki hedeflerine ulaşmada birbirlerine kenetlenmekle de yükümlüdürler. Bu yükümlülüklerini gerçekleştirirken bazen rekabet duygusuyla birliktelikten aldıkları gücün etkisini unutup birey olarak çalışmaya devam eden çalışanlar zamanla hem başarısızlığa düşer hem de kurumla arasındaki bağın zayıflamasına sebebiyet verir.

Bir kurumun sahip olduğu ve çalışma zamanının büyük bölümünü harcadığı, vizyonunu gerçekleştiren yada gerçekleştiremeyen en büyük kaynak, "İNSAN"dır.

Bireylerin, sürekli değişim ve stresin varolduğu iş yaşamında ayakta kalabilmesi ve başarılı olabilmesi için ruhsal ve bedensel sağlıklarını devam ettirmeleri ve kendi motivasyonlarını yönetebilmeleri gerekmektedir. iş yaşamında da özellikle yöneticilerin motivasyon kuralları çerçevesinde çalışanları nelerin motive ettiği konusunda farkındalıklarının gelişmiş olması da büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamda Borsamız tarafından personellerine “Ekip Çalışması ve Motivasyon Eğitimi” KAYRA Eğitim Danımanlık Hizmetleri firması Yeliz Çetinkaya hocamızın sunumuyla gerçekleştirilmiştir.

EKİP ÇALIŞMASI VE MOTİVASYON