Müze Müdürü Alper'e Ziyaret

  • 14.12.2021
  • tarsustb
Uzun yıllar Tarsus Adalet Sarayı olarak hizmet veren kent merkezindeki binanın tarihi izleri kaybetmeden, modern bir halde restore edilerek Tarsus Müzesine dönüştürülüp hizmete açılması dolayısıyla gerçekleşen Müze Müdürü Doğukan Alper’e, Tarsus Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Seçer hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Tarsus’a yakışan yeni müzenin tarih ve kültür dolu bir doku içinde yeniden hayat bulduğunu belirten Seçer, “ Bir şehrin markası tarihi kültür yapısıyla ilişkilidir. Şehirler sadece iklimiyle, coğrafyasıyla ekonomisi veya, ticaretiyle tanınmamalı, tanıtılmamalı. Tarihi 10 bin yıldan fazla olan Tarsus, tarihi kültürü, ev sahipliği yaptığı dinler ve bir çok medeniyet ile markası olan bir şehirdir. Yeni Tarsus Müzemizin kentin tanıtımı ve markasına büyük katkısının olacağını düşünüyorum” Dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Müze Müdürü Alper, Tarsus Müzesi’nin eski Adliye Sarayi’ndan bugünkü konumuna nasıl getirildiğine dair geçen aşamaları anlatarak, antik Tarsus’un coğrafi ve tarihsel konumu, Tarsus’un kronolojisi hakkında bilgi verdi.
Müze Müdürü Alper, “Çağdaş müzecilik anlayışına yakışacak, görsel ve işitsel sistemler ile desteklenen, görerek, hissederek, öğrenerek gerçekleşecek bir kültür ve tarih yolculuğu için Yeni Tarsus Müzemize ziyaretçilerimizi bekliyoruz.” dedi.
Müze Müdürü Alper'e Ziyaret
Müze Müdürü Alper'e Ziyaret
Müze Müdürü Alper'e Ziyaret