Tarsus Ticaret Borsası personelleri Kasım ayı "Personel Toplantısı" 'nı gerçekleştirdi.

• 04.12.2021
TOBB Akreditasyon Sisteminde yapılacak değişiklikleri içeren ve yaklaşık 3 ay gibi bir süre devam edecek pilot uygulamasında yerini alan Tarsus Ticaret Borsası, Kasım ayı personel toplantısında Stratejik Plan ve Süreç Sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreterin birlikte yürüttüğü “ÜYE ZİYARETLERİ” kapsamında paydaş etkilerinin de değerlendirildiği toplantıda, Mesleki Eğitim Merkezleri , İhracat Destek Ofisi, Entegratör firma ücretleri, İhtisas vergi daireleri haricinde mal ihracından kaynaklanan KDV iadelerinde gecikme, Temel e-Fatura Mevzuat Değişikliği, Şeker Temininde ki sıkıntılar, ELÜS İşlemlerinde Kurumlar Vergisi Muafiyeti Sınırları, Yurt içindeki üyelerin KARGO Bedellerinde indirim, Nitelikli Personel İstihdamında Ücret Artışı , önermelerine ait lobicilik faaliyetleri de görüşüldü.
2020 yılında hazırlanan 4. Dönem 2021-2025 yılı Stratejik Planını 2022 yılı için revize çalışmaları kapsamında maliyet bütçesi, stratejiler ve performansların da tekrar değerlendirildiği toplantıda Tarsus’un özellikle tarıma dayalı sanayi ve ticaret ekosistemi için birçok fikir, hedef ve projelerin kaynağını oluşturan PEST analizine dayalı kurumun Güçlü ve Zayıf yönleri de toplantıda görüşüldü.
Aralık ayında yapılacak faaliyetlerinde değerlendirildiği toplantıda, 2022 yılında Borsa Üyelerinin markalarının e-dergide yayınlanması ile ilgili çalışma yapılması, 15-17 Aralık tarihlerinde ise İhracatçı firmalarımızın, yaş sebze ve meyve ile bitkisel yağ ihracatında kolay ve hızlı bir şekilde ürünlerini ihracata hazırlaması ve sevk edilmesi amacıyla, Dış Ticaret Müsteşarlığı Güney Anadolu Mersin Bölge Müdürlüğü işbirliğinde sertifikalı Sorumlu Denetçi eğitiminin hazırlıkları da görüşüldü.
Personellerin iş planları ve 2021-2025 Stratejik Planının Kasım ayı sonu itibariyle gerçekleşme performansının paylaşılmasının ardından Personellerin “Öneri ve Talepleri” alınarak toplantı sona erdi.