• 09.11.2021
Üye Ziyaretleri; Meslek dededen toruna geçti, baba-oğul ihracatla büyüdü.

Borsa üyelerine gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreter Hasan Şanlı, NTB Tarım Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi – Mustafa Bobuş ve Nail Turan Bobuş’a ziyaretlerinde, sektörde deden toruna devam ettirilen mirasa ihracatı da ekleyerek pandemi sürecinde ticaretinden hız kesmeden devam etmeleri nedeniyle de plaket takdim ettiler.

Mustafa Bobuş, ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, babadan miras mesleği günün gerektirdiği şartlarda büyüterek geliştirdiklerini ifade etti.

Babadan oğula geçen ve şimdilerde işini kendi oğlu ile birlikte yürüttüğünü belirten Mustafa Bobuş, Ziraat mühendisliğinden mezun olan oğlum Nail Turan ile salgın sürecinde de üretmeye devam ettiklerini, üretileni baba-oğul olarak ihraç ettiklerinin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirterek; “ Hedeflerimiz tabi ki büyük. Kısa vadedeki ilk hedefimiz, paketleme ve işleme parkurumuzu daha da geliştirip, ürün çeşidini artırarak komşu ülkelere direkt olarak ihracat yapmak. Bunun içinde altyapımızı oluşturuyoruz. Oğlum Nail Turan ziraat mühendisliğinden mezun oldu. Birlikte burada çalışıyoruz. Burada işin teknik boyutunda bize çok faydası oluyor. Şuan işlerimiz ilerledi. Yurt dışına ihracatımızda arttı.” dedi.

Üniversiteden mezun olmadan önce de babasına yardıma gittiğini söyleyen Nail Turan, şimdilerde babası ile çalışmaktan ve babasını gururlandırıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Başkan Yardımcısı Seçer , “ Yıllarını bu işe adayan babadan oğula, oğuldan toruna devam ettirilen işin büyüyerek genç nesillerce de geliştirilerek devam etmesi bizleri de mutlu ediyor. Borsamızda dış ticaret konusunda birebir eğitimlerimiz oluyor, Nail Turan’ında bu eğitimlerden faydalanması, geleneksel ihracatın yanında e-ihracat ve e-ticarete de önem vermesini temenni ediyorum. Borsa sizlerin. Gücünü de sizlerden alıyor. “dedi

Seçer ziyaretin sonunda Mustafa Bobuş ve Nail Turan Bobuş’a teşekkür plaketi takdim etti.