İhracatı Artırmak İçin Tüm Olanakları Zorluyoruz

  • 02.11.2021
  • tarsustb
“İhracatı Artırmak İçin Tüm Olanakları Zorluyoruz”
Bölgede ihracatçı firma sayısını artırıp, katma değerli ihracat çalışmalarında yol gösterici olmak üzere projelerine devam eden Tarsus Ticaret Borsası, üyeleri ile yakın temasta olup, ihracat konusunda gerekli eğitim ve bilgi desteği vermeye devam ediyor.
Başkan Murat Kaya, son süreçte yaş sebze meyve sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin ihracat kapasitelerini artıracak çalışmalara odaklandıklarını belirtti. Hedef pazarlara yönelik ihracat faaliyetlerini geliştirmek adına e-ticaretin tüm olanaklarından yararlandıklarını ifade eden Başkan Murat Kaya, şöyle konuştu: “Yüksek hacimli ve tanınmış elektronik pazarlarda üyelerimizin yer alma imkânlarının artırılması konusunda projelerimiz devam ediyor. Yürüttüğümüz Ur-Ge projelerinden edindiğimiz deneyimlerle, üyelerimizin ihracat potansiyelini geliştiriyoruz. 2017 yılında Dış Ticaret İstihbarat hizmeti sunmaya başladık. Ticaret Bakanlığı ve TOBB iş birliğinde yürütülen proje kapsamında Mersin’de ilkini açtığımız İhracat Destek Ofisi ile Türkiye’deki ikinci Borsa olduk. Ofisimiz üyelerimizin yeni pazarlara açılma hamlesinin en önemli destekçilerinden biri oldu.Bundan 4-5 yıl önce 20’e yakın üyemiz ihracat yaparken, bugün 60 dan fazla üyemiz ihracat yapar hale geldi. 2018 yılında yaş meyve sebze ile narenciye ihracatımız 2020 yılına gelindiğinde %50 oranında artışı üyelerimizin azmi ve gayreti ile gerçekleşti.Ülkemizin cari açığını kapatmanın yolu ihracatı artırmaktan geçtiği anlayışıyla bilgi birikimimizi üyelerimizle ülkemiz için bir sinerjiye dönüştürüyoruz.” Dedi.
İhracatta Yeni Büyüme Stratejisi “AB Yeşil Mutabakatı”
Daha yaşanabilir bir dünya yaratma hedefiyle hayata geçirilen AB yeşil Mutabakatı, Yeşil Mutabakat Eylem Planı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi gibi uygulamalara karşı üyelerini hazırlamak için harekete geçtiklerini ifade eden Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, “Dünyanın kabul ettiği yeni büyüme strateji modeline hazırlıklı olmak için sanayiden tarıma, iç piyasadan dış ticarete, ulaştırmadan enerjiye kadar üyelerimizin karbonsuz bir ekonomi, karbonsuz ihracat modeline geçiş ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Dedi.
İhracatı Artırmak İçin Tüm Olanakları Zorluyoruz