Başkan Murat Kaya'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

  • 23.11.2021
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenlerin, muasır medeniyetin şekillenmesinde en önemli paya sahip olduklarını söyledi.

Murat Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitim camiasında çalışan biri olarak, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen ve idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere yabancı kalmayan öğretmenlerin güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetiştireceğine yürekten inandığını belirterek “Milletimizin istikbalini emanet ettiğimiz gençlerimize emek veren sevgili öğretmenlerimize, verdikleri emek ve değer için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. 

Pandemi nedeniyle bir süre eğitimlerine dijital ortamda devam eden öğrencilerin, normalleşme süreciyle yeni eğitim dönemiyle birlikte yüz yüze eğitime tekrar başladıklarını hatırlatan Borsa Başkanı Kaya, tüm öğrenci ve eğitim camiasına sağlıklı dolu bir eğitim-öğretim yılı dileğinde bulundu.

“Her meslek özel ama öğretmenlik çok daha özel bir meslektir” diyen Kaya “Çünkü anne ve babalar, öğretmenlere en değer verdikleri varlıklarını yani çocuklarını emanet ediyorlar. Öğretmenler, ülkemizin geleceğinin mimarları, rol modelleri ve en önemlisi de orası uzak, burası kötü demeden yurdun dört bir yanında en zor koşullarda görev yapıyorlar. Pandemi sürecinde dahi öğrencilerinin öğrenmesine, eğitilmesine çaba sarf eden, bu kutsal mesleğin mensupları, Ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımıza her türlü bilgi ve beceri ile donatmaya devam etmektedir. Kıymetli öğretmenlerimiz, sizlerin geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizi şekillendirecek mimarlar olduğunuza olan inancımız tamdır.

Anadolu’nun her köşesinde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklarımızdaki bu aydınlık yüzlerin çoğalması temennisiyle, görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, yıllarını bu mesleğe adamış emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, ebediyete intikal eden değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.




Click the banner to read this article in English or Russian

Başkan Murat Kaya'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı