TKDK İle Yerel Ürünlerin Desteklenmesi Konulu Toplantısı Yapıldı

• 02.10.2014

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve  Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Borsamız işbirliğinde 302-2 Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin gerçekleştirilmesi kapsamında Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Desteklenmesi amacıyla düzenlenen toplantımıza ilgi yoğundu.Bu sektörlere TKDK  aracılığı ile yapılacak desteklerin neler olacağı , mali kaynakların nasıl sağlanacağı konularında bilgilendirmede bulunmak üzere  Borsamızda yapılan toplantıya Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, TKDK IPARD İl Koordinatörlük uzmanı Süleyman Gürbüz, ve Uzman Ahmet Emektar ve konuya ilgili üye ve üreticiler katıldı.

Toplantı Başkan Murat Kaya’nın açılış konuşması ile başladı.

Başkan Murat KAYA,TKDK'nın sağladığı ve yararlanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanan hibe desteklerinin Tarsus'a katacağı ekonomik katkının önemini hatırlatarak "Program kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlarda Borsa ve Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile her türlü desteği sizlere sağlamaya çalışacağız.Bu toplantıya birlikte evsahiplği yaptığımız  Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan’a ,  TKDK IPARD İl Koordinatörlük uzmanı Süleyman Gürbüz, ve Uzman Ahmet Emektar ‘a ve sizlere katılımınızdan ötürü teşekkür ederim." dedi.

TKDK IPARD uzmanı Süleyman Gürbüz, "Avrupa  Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında 874 milyon EURO para ayırmış durumda Mersin ilimizde tarımsal amaçlı yapılan projelerden yararlanılan 84 milyarın % 50 si Tarsus tarafından kazanılmıştır.Biz bu rakamları daha da büyütmeyi hedefliyoruz.Sektörel bazda 16 sektörü destekleyen kurumumuz 302-2 Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin gerçekleştirilmesi kapsamında Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Desteklenmesi amacıyla web sayfamızda yayınlanan listede ürünler için 10 bin ile 400 bin EURO arasında destek vereceğiz. " dedi.

Yapılan sunum sonunda katılımcıların soruları TKDK IPARD İl Koordinatörlük uzmanı Süleyman Gürbüz, ve Uzman Ahmet Emektar tarafından yanıtlandı.

TKDK İle Yerel Ürünlerin Desteklenmesi Konulu Toplantısı Yapıldı