Başkan Murat Kaya "Toplumsal bağışıklığı hızla kazanmamız lazım"

  • 06.10.2021
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, pandemi sürecinde herkesin kurallara uyması halinde daha çabuk toparlanma olacağını belirterek, tek çözümün kurallara uymaktan geçtiğini söyledi.

Başkan Murat Kaya, Aşı, Maske ve Mesafe kurallarının gereği ile yerine getirilmesine değinerek “Ben yeni bir kapanmanın olmayacağını düşünüyorum. Bakanlık yetkilileri de yeni bir kapanmanın olmayacağını söylüyor, ama toplum olarak bu konunun üzerine hassasiyetle eğilip kurallara uymamız gerekiyor. Ekonomik anlamda bir kapanma söz konusu değil. Hayati anlamda çok uç noktalara gitmediği müddetçe kapanma olmaz diye düşünüyorum. Ama maalesef hala aşı olmayanlar var. Aşı olup da süresini geçirenler var. İnsanlarda artık bir rahatlık var. Kimse maske kullanmıyor. Bunlara hepimizin dikkat etmesi lazım” dedi.

Kurallara uyulmadığı takdirde vaka ve ölüm olaylarındaki artışın düşmeyeceğinin altını çizen Borsa Başkanı Murat Kaya “Onun için toplumsal bağışıklığı hızla kazanmamız lazım. Bu da herkesin aşı olmasıyla gerçekleşecek bir şey. Aşı olmayı ertelediğimiz sürece hasarımız da uzun süreli olacaktır. Ben bir kez daha herkesi aşı olmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı..
Üretime ve İklim Değişikliğine Dikkat
Ekonomik anlamda Türkiye’nin kötü durumda olmadığına vurgu yapan Kaya “Ekonomik anlamında iyi, özellikle çarklar dönüyor. Bu pandemi döneminde diğer ülkelerle kıyasladığım zaman daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Ama üretimde ciddi sıkıntılar var, meteorolojik sıkıntılar var, kuraklık sıkıntımız var. En büyük sıkıntı da girdi fiyatlarındaki maliyetlerde müthiş bir artış var. Gübreden tutun, ilacına, akaryakıtına çok ciddi artışla var. Önümüzdeki yıllarda üretimi zor bir süreç bekliyor” şeklinde sözlerini tamamladı.
Başkan Murat Kaya "Toplumsal bağışıklığı hızla kazanmamız lazım"