• 30.09.2021
Başkan Murat Kaya MenkoBirlik Zeytinyağ fabrikasının açılışına katıldı.

MenkoBirlik Zeytinyağ fabrikasının açılışına Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mustafa Can ve TKDK Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur katıldı.
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, , Menkobirlik tarafından bölge üreticilerinin hizmetine sunulan zeytinyağı fabrikasının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ömer Özcan’a ticaretin, ekonominin , yatırımların durma noktasına geldiği günlerde böyle bir tesisi Tarsus’a kazandırdığı için tebrik eden Başkan Murat Kaya, “Bölge üreticisinin mahsulleri tesisiniz ile değer kazanacak. Üretilen zeytinlerimizin bir kısmı sofralık bir kısmı da yağlık olarak değerlendiriliyor. Bölgemizde artan zeytin rekoltesini değerlendirecek zeytincimizin ürününü işleyecek yeni tesislerin kazandırılması noktasında Üreten de, Alan da kazanacak, Tarsus Kazanacak.Hayırlı uğurlu olsun” dileklerinde bulundu.
Tarsus’un Killik bölgesine açılan Zeytinyağ Fabrikası’nın ilçede yoğun olarak yetiştirilen zeytinden alternatif ürünler elde edilerek zeytin yetiştiriciliğini cazip hale getirmek olduğunu söyleyen Özcan,”Bu tür yatırımların hem ülke hem de Tarsus ekonomisine önemli katkı sağlayacak. Bu tesiste sadece kendi zeytinliklerimizden üretim yapacağız. Tarladan sofraya tüm üretim süreçlerine hakim olmamız, bilinçli üretim ile yüksek kaliteli üretim yapmalıyız” dedi.

Tarsus Ticaret Borsası olarak Meclis Üyemiz Ömer Özcan’ı tebrik ediyor, hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.