Başkan Murat Kaya " Her işin başı Üretim."

  • 03.10.2021
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Borsa olarak kalkınma hareketini bir bütün olarak kabul ettiklerini ve her işin başına da mutlaka üretimi koyduklarını belirterek, “Sonrasında ise ülkemizin kalkınması için, çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, çok kazanacağız" dedi.
Başkan Murat Kaya, yaptığı açıklamasında, 2020 yılı Mart ayında başlayan ve halen devam eden pandeminin etkilerinin devam ettiğini, Borsa olarak tüm imkanlarıyla üyelerinin sesi olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini, her şeye rağmen hem ülke hem de bölgenin kalkınması için çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, çok kazanmamız gerektiğini söyledi.

Tüm ülkelerin ve firmaların pandemi ile birlikte sorunlar yaşadığına vurgu yapan Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya “Ancak paydaşların etkin ve verimli işbirlikleriyle, aslında sorunlara çözümlerimiz de var. Akılcı düşünerek, birlikten kuvvet doğar anlayışıyla, ortak paydamızın peşinden giderek ortak geleceğimiz için sorunlarımızı çözebiliriz” ifadesini kullandı.

“Bugünün yenilikleri ve teknolojik dönüşümünü yakalayarak ülkemizin geniş yenilenebilir enerji kaynaklarını akıllıca kullanarak, tarımın ve gıdanın önemini kavrayarak harekete geçme zamanı gelmiştir” diyen Başkan Kaya “Tarımı, tarımsal üretimi, ihracatı kısıtlayıcı politikaları bir yana bırakarak küresel gelecek açısından kolay zamanların geçtiği bugünleri iyi değerlendirmeli, bu çerçevede, tarımsal faaliyetlerimizin kesintisiz ve büyüyerek devam etmesini sağlayacak politikaları da bir an önce gecikmeden uygulamalıyız” dedi.

İklim değişikliğinin dünya üretimine olumsuz etkisine değinen Başkan Murat Kaya,

“2020 yılında UN Global Compact’a verdiğimiz raporda 2030 yılında daha yaşanabilir bir dünyaya ulaşmak için atmamız gereken adımları ortaya koyduk. Bu kapsamda önceliğimiz iklim değişikliğinin önemine dikkat çekmekti. Türkiye’nin en öncelikli aksiyon alması gereken konu, iklim değişikliği ile mücadele olmalı. Bu noktada sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesi, ancak kalkınma hareketimizi bir bütün olarak kabul etmek ve her işin başına da mutlaka üretimi koymak gerekiyor. Bu imkana ulaşabilmek ise ancak ortak bir çalışmayla mümkün. Tüm ülkelerin, firmaların sorunları var; ancak paydaşların etkin ve verimli işbirlikleriyle, aslında bu sorunlara çözümlerimiz de var. Akılcı düşünerek, birlikten kuvvet doğar anlayışıyla, ortak paydamızın peşinden giderek ortak geleceğimiz için sorunlarımızı çözebiliriz” şeklinde sözlerini tamamladı.
Başkan Murat Kaya " Her işin başı Üretim."