Mersin- Adana Oda ve Borsaları Birliktelik Toplantısı Yapldı

  • 26.09.2014
  • tarsustb

Mersin ve Adana’daki Oda ve Borsalar ile “Mersin- Adana Oda ve Borsaları Birliktelik Toplantısı”, ikincisi Adana’dan sonra Mersin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Toplantıya Borsa Başkanımız Murat Kaya, Başkan Yardımcımız Kemal Süheyl Batmaz ve Genel Sekterimiz Hasan Şanlı'da iştşrak etti.

 

Toplantı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sn. Şahin Bilgiç’in başkanlığında yapıldı.

 

Sn. Bilgiç, ikincisi yapılan ortak toplantının Mersin ve Adana için hayırlı olması dileğinde bulundu; “İnşallah bundan sonra sonuçlar göreceğiz, elle tutulur şeylere hep beraber imza atacağız, bu toplantılar sonucunda bölgemiz ciddi kazanımlar elde edecek diye düşünüyorum” dedi.

 

Borsa Başkanımız Murat KAYA;

“Bu birlikteliği sağlayan başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, yürekten, samimi duygular içerisinde Çukurova bölgemize ne yapabilirizin konuşması, tartışması yapılıyor. İvme kazanarak devam etmesini samimiyetle diliyorum. Bizler ortadayız ( Tarsus), herkesi  her tarafı kucaklıyoruz.

Buradaki temel noktalardan birisi Tarsus Kazanlı Sahil Bandı Projesi’nin son durumu ve bağlantı yolları.Bu proje ilk çıkışında, Doğu Akdeniz Turizm Havzası olarak gündeme gelmişti. Tarsus Kazanlı uygulamasına geçildikten sonra eminim ki İskenderun’a kadar ulaşacak. Gerçek anlamda bu bölge turizmde hak ettiği payı alacak.

Şimdi biz ne yapacağız, bölgedeki yatırımcıları çağıralım gelsinler, sıkıntıyı ifade etsinler. Daha önceki görüşmelerde yol ve havalanı sorununu ortaya koydular. Bize Çukurova olarak düşen görevlerden en önemlisi  Tarsus Kazanlı Sahil Bandı Projesi’ni bir an evvel hayata geçirmek, Bölgesel havaalanında sıkıntılar var bu sıkıntıların giderilmesi noktasında ne gibi gayretler içerisinde oluruz gündemimiz bu olması gerektiğini düşünüyorum.” Diyerek konuşmasını tamamladı

 

Mersin- Adana Oda ve Borsaları Birliktelik Toplantısı Yapldı
Mersin- Adana Oda ve Borsaları Birliktelik Toplantısı Yapldı