DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN ADI “15 TEMMUZ “

  • 14.07.2021
  • tarsustb
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Borsa Başkanı Murat Kaya " Tarihimiz boyunca kazandığımız her ZAFER'in arkasında fedakarlık dirayet ve cesaret vardır” diyen,

Başkan Murat Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi;

Laik Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin, hukuk devletimizin karşı karşıya bırakıldığı en hain darbe girişimi 15 Temmuz, halkımızın engin sağduyusu, mücadelesi ve azmiyle sonuçsuz kalmıştır. Binlerce yıldır bu coğrafyada çok fazla yıkımlar yaşamış olsakta, her seferinde vatanımıza en güzel şekilde sahip çıktık. Tanklara tüfeklere karşı bir ve beraber olmanın verdiği güçle dimdik durduk.

Dirayeti ve mücadelesi ile bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayi Milliye şuurunun halen diri olduğunu dünyaya bir kez daha ilan eden bu Millet FETÖ'nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından ve bütün varından vazgeçmiş, ancak Vatanına namahrem elinin değmesi ne müsaade etmemiştir.

Elleri sopalı nineler, bastonuyla yürümekte güçlük çeken dedeler, tarlasını yakan çiftçiler, köprüde can verenler, belki dinlerler umuduyla kendini askerin önüne atanlar tankların altına yatanlar üzerine çıkanlar, tek bir şuurla hareket etti.

”Mevzu bahis Vatan ise, gerisi teferruat”

Bu, geçmişi kahramanlık destanlarıyla dolu yüce bir millet şuuruydu.

DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN ADI “15 TEMMUZ “

Büyük bir demokrasi mücadelesinin adı da olan 15 Temmuz, demokrasi tarihimiz açısından da çok önemli bir dönüm noktasıdır, önemli bir siyasal tecrübedir ve bu milletin hafızasına kazınmıştır. Bir asır önce ya istiklal ya ölüm parolasıyla Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandır an bu yüce milleti 15 Temmuz gecesi de aynı şuurda darbecileri püskürtmüştür.
15 Temmuz, bize şu gerçeği bir kez daha gösterdi bu millet asil bir millettir Bu millet cesur bir millettir Bu millet kahraman bir millettir Bu millet hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir Bu millet vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren YÜCE bir millettir.

Allah, her karışı Şehit kanlarıyla sulanmış, bayrağına şehitlerinin al kanının rengini vermiş bu güzel ülkemizi korusun, vatanımızı her türlü saldırıdan her türlü ihanetten muhafaza buyursun, bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın.

İŞ DÜNYASI OLARAK BİZE DÜŞEN GÖREV
Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. İş dünyası olarak, nöbetimiz devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim.

Demokrasi zaferine öncülük eden başta Türk Halkına, Türk Basınına, Türk Polis Teşkilatına Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçek mensuplarına gösterdikleri birlik , beraberlik ve kararlı duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden milli direnişin kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz." dedi.

Click the banner to read this article in English or Russian

DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN ADI “15 TEMMUZ “
DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN ADI “15 TEMMUZ “