Borsa, olağan yönetim kurulu toplantısını telekonferans üzerinden gerçekleştirdi.

  • 21.04.2021
  • tarsustb
Borsa olağan yönetim kurulu toplantısını telekonferans üzerinden gerçekleştirdi.
Başkan Murat Kaya'nın tarım, ekonomi ve Borsa faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunduğu toplantıda, Borsanın yeni projesi hakkında fizibilite çalışmalarının devam ettiğini de kaydetti.
Yapılan toplantıda tarım sektörünün en büyük sorununun girdi maliyetleri olduğunu vurgulanırken, tarımda girdilerin üretici açısından hem temin etme hem de maliyetleri karşılamada ciddi sıkıntılar yaşandığına işaret edildi.
Ortağı olunan Tarsus İçin Tarımda İşbirliği Protokolü kapsamında tarımsal üretime, zirai ilaç kullanımına, zararlı ile mücadele yöntemlerine ait eğitimlerin her Salı devam edildiğine, bu kapsamda yapılan eğitimlerin takip edilerek devam ettirileceğine de değinildi.
Salgın döneminde zora giren sektörlerin nefes almaya ihtiyacı olduğu, 2021 yılının 2020 yılını aratmaması için beklenen ve talep edilen hususların acilen uygulamaya konulması gerektiğine de değinilen toplantıda, sorun yaşayan sektörler başta olmak üzere küçük işletmeler ve esnafları da dahil eden, sektör ayrımı yapılmaksızın yeni ekonomik reformların, kararların hayata geçirilmesine özel önem gösterilmesine de vurgu yapıldı.
BORSA SALGIN DÖNEMİNDE DE ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ DEVAM ETTİRİYOR
İklim değişikliği, su yönetimi , enerji maliyetlerine dikkat çekilen toplantıda, Borsanın enerji maliyetlerini düşürmeye yönelik yürüttüğü projede sona doğru gelindiği, proje kapsamı içinde gerekli olan ihtiyaçların değerlendirmede olduğu kaydedildi.
Salgın sürecinin devam ettiğine, yeni dalgalarla karşılaşılabileceğine, herkesin daha dikkatli davranması gerektiğine dair mesajda verilen toplantıda, “Maske, mesafe ve hijyen konusu artık herkesin davranışı olmalıdır.” Denildi.

Click the banner to read this article in English or Russian

Borsa, olağan yönetim kurulu toplantısını telekonferans üzerinden gerçekleştirdi.