Tarsus Ticaret Borsası 69 Yaşında

  • 14.03.2021
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası 69 Yaşında
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile aynı yıl 5590 Sayılı Kanun ile kurulan ilk Borsa olan Tarsus Ticaret Borsası 69’uncu yaşını kutluyor.
Borsa Başkanı Murat Kaya 69. Yıldönümü ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında;

“1926 Yılında 3 yıl gibi bir faaliyetin ardından kapanan Tarsus Ticaret Borsası, 9 Ağustos 1951 tarihinde tacir ve sanayici Bekir Tısoğlu, Hilmi Seçkin, Kamil Dirlik, Tevfik Öktem, Abdullah Öktem, Lütfü Arman, Hasan Karamehmet, Kasım Ekenler, Suphi Sabah, Musatafa Münif Tan ve Hakkı Ekincioğlu’ndan oluşan mütevelli heyeti çalışmaları ile, 15 Mart 1952 de 5590 sayılı kanunla kurulan ilk borsa olarak faaliyetine başlamıştır.

O yıllarda 80 metrelik bir oda içinde faaliyetine başlayan ve bugün 30 bin metrekarelik alanda hizmetini en çağdaş ve modern bir şekilde yürüten Tarsus Ticaret Borsası’nın kuruluşunda, hizmetlerinde emeği geçenleri saygı ve minnetle yad ediyoruz.

Dünden bugüne katkı veren herkesten Allah razı olsun. 69 yıl sonra bugünde, yarında aynı ruh, aynı heyecanla, Güçlü Türkiye ve Güçlü Ekonomi için, Üretim, İstihdam ve İhracat Hedefimizdir sloganımızla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Click the banner to read this article in English or Russian

Tarsus Ticaret Borsası 69 Yaşında
Tarsus Ticaret Borsası 69 Yaşında