TOBB İl Danışmanı Prof.Dr. Erkan Aktaş'ın Borsa'ya ziyareti

  • 17.02.2021
  • tarsustb
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 81 İl'e, 81 akademik danışman projesi kapsamında görevlendirilen Mersin Oda ve Borsa Ekonomik Danışmanı Prof.Dr. Erkan Aktaş'ın Borsa'ya ziyaretinde Başkan Murat Kaya, tarım ve tarım sektörünün durumu , tarım sektörünün sorunları ve beklentiler konusunda istişarede bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Murat Kaya, Borsanın yapısı, projeleri ve faaliyetlerini anlattığı görüşmede ;
"Tarsus iki İl'in arasında kalan ancak tarımsal potansiyeli her iki İl'e göre de ilçe olarak düşünüldüğünde çok yüksek değerlere sahip bir kent. Biz Tarsus'un diğer kentlerle ve hatta ülkelerle bağlantısına çok önem veriyoruz. Tarsus'un ekonomisini , ticaretini güçlendirmeye , geliştirmeye gayret ediyoruz. Bizlerin öncelikli görevi de zaten kentimizin potansiyelini güçlendirmek, dinamiklerini harekete geçirmek.Bu bizler için vazifedir, sorumluluktur.
Tarsus'un ekonomisini, yaşam kalitesini her geçen gün artan, geleceğe güvenle bakan, istihdamı gün geçtikçe arttıran kent konumuna kavuşturabilmek için çalışmaktayız. Beraber ve birliktelik içinde ortak akılda , ortak fikirde uzlaşarak, başarıyı elde etmeyi hedeflemekteyiz. Bu noktada yerelde, gerek ekonomik , gerek ticari anlamda kalkınmaya yönelik projelerimizde bizlerle birlikte hareket etmenizin üretkenliğimize değer katacağına inanıyoruz.
Tarsus'un tarımsal gücü, ekonomik ve ticari durumu ile ilgili araştırmalarımızı yapıyoruz. Tarsus'un potansiyelinin atıl olan kısmının tespitinde de iş size düşüyor.

Coğrafi İşaretli Ürünlerimiz Bizim İçin Değerli,

Biliyorsunuz yakın bir zamanda Tarsus Sarıulak Zeytinimiz TPE tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Şimdi sırada Tarsus Sarıulak Zeytinyağımız için Coğrafi işareti alınması var. " konularına değindi.
Prof.Dr. Erkan Aktaş, Tarsus’u yakından tanıdığını, bir dönem Tarsus’ta çalıştığından bahsederek ilçenin tarımsal potansiyelini çok iyi bildiğini, bunu öne çıkaracak akademik bir çalışma gerçekleştirmeyi arzu ettiğini sözlerine ekledi.

Click the banner to read this article in English or Russian

TOBB İl Danışmanı Prof.Dr. Erkan Aktaş'ın Borsa'ya ziyareti
TOBB İl Danışmanı Prof.Dr. Erkan Aktaş'ın Borsa'ya ziyareti