Son 5 Yılın En Yüksek İşlem Hacmi Gerçekleşti

  • 27.01.2021
  • tarsustb
2020 yılında tarihinin en büyük işlem hacmi rekoruna imza atan Tarsus Ticaret Borsası'nda Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, işlem hacmi rakamlarını değerlendirdi.
Yapılan açıklamada, pandemi sürecinde hız kesmeden üretimine devam eden tarım sektörünün başarısı Borsanın işlem hacmine de yansıdığı belirtildi.
Şehir ve ülke ekonomisine üyelerinin çok önemli katkılarda bulunduğu ifade edilirken, Borsa üyelerinin bu katkısı ile Tarsus'un, Türkiye'deki en önemli tarım şehirlerinden biri olduğunun kanıtı olduğuna vurgu yapıldı.
SON 5 YILIN EN YÜKSEK İŞLEM HACMİ GERÇEKLEŞTİ
Başkan Murat Kaya, yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası katıldığı 2021 yılının ilk olağan meclis toplantısında Borsa Meclis üyelerine yaptığı konuşmasında 2020 yılında Tarsus Ticaret Borsası’nın son 5 yılın işlem sayısına göre en yüksek tescil işlem hacmine ulaştığını belirtti.
2020 yılında Tarsus’un tarımsal işlem hacminin 5,4 milyar TL’na ulaştığı bu tarımsal hasıla ile Türkiye tarımının ve özellikle narenciye ihracatının lokomotifi konumuna ulaştığı da ifade edildi.
Başkan Murat Kaya, 2020’de bir önceki yılın 12 aylık dönemine göre yüzde 17,5'luk artışla işlem hacminin 3 milyar 855 milyon 173 bin liraya ulaştığını ve bugüne kadar toplam işlem sayısında en yüksek işlem hacmini gerçekleştirerek rekor kırıldığını açıklandı.
En çok işlem gören ürünler arasında 1 milyar 282 milyon 270 bin lira ile soya fasulyesi ilk sırada, 769 milyon 773 bin liralık işlem hacmi ile mısır ikinci, 262 milyon 82 bin liralık işlem hacmi ile buğday ve mamulleri üçüncü, 258 milyon 683 bin liralık işlem tekstil hammaddeleri dördüncü, ve 243 milyon 361 bin liralık işlem hacmiyle narenciye grubu beşinci sırada yer aldığı belirtildi.
2020 yılın ilk çeyreğinde başlayan pandemi sürecine rağmen tarım ve gıda sektörünün hız kesmeden üretime odaklandığına dikkat çekilirken, yeni yılla birlikte üreticinin direncini arttırıcı önlemlerin kısa zamanda alınması, üreticinin girdi maliyetlerinin azaltılması yönünde çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği de belirtildi.
İHRACATTA İŞLEM HACMİ % 6 BÜYÜDÜ
Tarsus Ticaret Borsası’nda, yıllık ihracat artışının ise % 6 gerçekleştiği belirtilen açıklamada,
Çiftçinin zor şartlara rağmen üretimden kopmadığı, çalıştığı, ürettiği de belirtilen açıklamada , yeterli seviyede destek verilirse, dünya çapında bir üretime ulaşabileceği, ihracatta ön sıralara yükselebileceğine yer verildi.
Değişen dünya düzeni, gelişen teknoloji ve iş yapma şekillerindeki yenilikler çerçevesinde, kurum ve kuruluşların da yeni nesil yöneticilik anlayışıyla kendilerini geliştirmesi gerektiği vurgulanırken Tarsus Ticaret Borsası’nın yeni düzen gerekliliklerine uyum sağlayarak hedeflerine ulaşmak için çalıştığı, her geçen gün artan tescil işlem hacmi ile büyüyen Tarsus Ticaret Borsasının fiziki ortamının da genişletilerek üyelerine daha iyi hizmet sunacağı belirtildi.
Açıklamada Tarsus Ticaret Borsası' nın büyümesine katkı sağlayan tüm üyelere teşekkür edilirken, 2021 yılının bereketli ve bol kazançlı bir yıl olması da temenni edildi.

Click the banner to read this article in English or Russian

Son 5 Yılın En Yüksek İşlem Hacmi Gerçekleşti
Son 5 Yılın En Yüksek İşlem Hacmi Gerçekleşti
Son 5 Yılın En Yüksek İşlem Hacmi Gerçekleşti