Yerel Esnafına, İşletmene Sahip Çık Tarsus

  • 18.12.2020
  • tarsustb
Tüm dünyayı saran Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren yerel esnafa bir destek de Tarsus Ticaret Borsası ‘ndan.
Pandemi dolayısıyla çok zor günler geçiren yerel esnafa sahip çıkılması çağrısında bulunan.
Başkan Murat Kaya, yerel esnafın bu süreçte yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için Tarsusluları duyarlı olmaya davet etti.

Özellikle bu pandemi döneminde değişen alışkanlıklar ne yazık ki dünya markaları karşısında yerel esnafı, küçük ve orta ölçekli şirket ve işletmeleri zora soktuğunu belirten Başkan Murat Kaya, açıklamasında “Özellikle normalleşme sürecine yakın bir zamanda yaşanan pandemi ve beraberinde getirilen kısıtlamalar ne yazık ki yerel esnafı zorlamaktadır. Kazancını bu kente yatıran, kaderini ve yaşantısını bu kente bağlamış yerel esnafımıza sahip çıkmak bir vatandaşlık görevidir. Bu sebeptendir ki; pandemi döneminde özellikle yerel şirket ve esnaflardan alışveriş yapmamız konusunda Tarsuslulardan hassasiyet bekliyoruz” dedi.

“Gün birlik günüdür, gün dayanışma günüdür, gün yerel esnafa sahip çıkma günüdür” diyen Başkan Murat Kaya “Şunun altını çizerek belirmek isterim ki, bu zorlu süreçte kapanan her kepenk, duran her üretim ekonomiye vurulan yeni bir sektedir.

‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’ Hadis-i Şerif’inden yola çıkarak pandeminin getirdiği bu zorlu günlerde birbirimizden aldığımız güçle ayakta durmalıyız. Bu sıkıntılı süreci, devlet, halk ve özel sektör el ele, hep birlikte dayanışma içinde en az kayıpla geçirebilmek için birbirimize, yerel esnafımıza, işletmelerimize ve üreticilerimize sahip çıkalım. Esnaf ve işletmelerimizin zor günlerden geçtikleri, ayakta durmaya çalıştıkları bu süreçte onlara bir nefes olmalıyız. Onların kepenklerini, kapılarını hep açık tutalım.
Bu vesileyle ‘Yerel Esnafına, İşletmene Sahip Çık Tarsus’ diyoruz.

Tarsus Ticaret Borsası olarak bizlerde üretim, istihdam ve ticarette istikrar ve devamlılığımızı esnafımıza ve yerel işletmelerimize sahip çıkarak sağlayacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.
Yerel Esnafına, İşletmene Sahip Çık Tarsus
Yerel Esnafına, İşletmene Sahip Çık Tarsus