Başkanımızın Ramazan Bayramı Kutlaması

  • 25.07.2014
  • tarsustb

Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında bayramı kutlayan Başkan Murat KAYA, bayramın ülkemiz, Türk ve İslam dünyası ile tüm insanlık için hayırlara vesile olması dileğini ifade ederek, “Her milletin hayatında önemli ve özel günler vardır. Bayramlar bunlardan biridir. Çünkü bayramlar bir gereksinimdir; toplumun tümüne yönelik bir ihtiyaçtır. İnsanlar bu özel günleri anlamlandırmak ve bu suretle de neşelenmek ve coşmak isterler. Onun için çeşitli zevklerin ve seçeneklerin yarışıyla, tarihin akışı içinde biriken bayram gelenekleri, her millete göre bir kültür birikimi oluşturur.

 

Bizlerin bu kültür zenginliği ile yoğrulmamızda, ebeveynlerimiz bizlere hep yol gösterici ve öğretici olmuştur. Dünyanın hiçbir milletinde böyle bir ananenin devamlılığı bizim milletimizin vasıfları kadar gelişmiş ve kök salmış değildir.

Bayramlarımız, bizleri birbirimize bağlayan, kucaklaşmayı ve hatırlamayı önceliğe alan müstesna bir zamanı işaret eder. Küçüklere sevgi ve şefkatle yaklaşıldığı, büyüklerin hürmetle anıldığı ve ziyaret edildiği bayram günlerimizin hayatımızda eşsiz bir yeri bulunmaktadır.

Bayram münasebetiyle dargınlıklar biter, küsler barışır, dostluklar pekişir ve hasretler tükenir. Bu duygu ve düşüncelerle onurlu ve milli değerlerimize sahip çıkarak bayramlarımızı karşılayacak ve yaşayacak olmanın hazzı ile tüm Türk ve İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum”

 

Başkanımızın Ramazan Bayramı Kutlaması