Tarım Sektörünün Aktörleri Üretime ve İhracata Devam Etti

  • 07.09.2020
  • tarsustb

Borsadan yapılan açıklamada, Pandemi nedeniyle sektörlerin çok zorlu bir süreçten geçtiği, normalleşmenin 3. Ayına girildiği bu süreçte salgına karşı alınması gerekli tedbirlere daha çok önem verilmesi istendi.

 

Maske, Mesafe , Hijyen

Maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını sokakta, evde ve işyerlerinde asla ihmal edilmemesi gerektiğini bir kez daha vurgulanan açıklamada pandeminin ticaret ve sanayi sektörleri üzerindeki etkilerini önümüzdeki günlerde daha net görülebileceği, bu süreci doğru okuyarak gelecekteki yatırımlar ve planlamaları kurgulamak tüm işletme sahiplerinin en önemli konusu olmalıdır, denildi.

 

Üretime ve İhracata Devam

TUİK verilerine göre Ülkemizde, Temmuz ayında genel ticaret sistemine göre ihracat %5,8, ithalat %7,9 azalırken Mersin'de, ihracat 2020 yılı Temmuz ayında 2019 yılının aynı ayına göre %4,1 artarak 241 milyon dolar, olarak gerçekleşti. Ülkemiz yedi aylık tarım ihracatı ise yüzde 4 artarken, Ağustos ayında; meyve, sebze ve mamulleri sektörü ihracatının geçen yılın aynı ayına kıyasla %19,3 oranında artarak 491 milyon dolar olarak gerçekleştiğine dikkat çekilerek, stratejik öneme sahip olan tarım sektörünün aktörleri üretime ve ihracata devam etti.

 

Sektörel Uzmanlaşmaya Katkıya Devam

Pandemi sürecinin , ticarette yeni olanaklar sağladığı, özellikle e-ticaret ile birlikte teknolojiye dayalı verimlilik artışının önümüzdeki yeni normalleşme döneminin alt yapısını oluşturacağına dikkat çekilerek;

Tarım sektörünün katma değer yapısının iyileştirilmesi, küresel talep dinamiklerine tarım sektörlerinin uyumunun artırılması, dünyada pandemi sürecindeki teknolojik ve iş yapış şekillerine entegrasyonun sağlanması ile uygulama zemininin oluşturulması için Borsanın bu kapsamda etkinliğinin arttığı ve her üyesi için tek tek hizmet verdiğinin vurgulandığı açıklamada sürece uygun gelişmelerin hayata geçirilmesinde üyeleri ile birlikte hareket etmeye, yeni dengelere uyum sağlamaya, strateji geliştirmeye, sektörel uzmanlaşmaya katkıya devam edileceği belirtildi.



....

 

 

 

 
Tarım Sektörünün Aktörleri Üretime ve İhracata Devam Etti