Borsa Ağustos Ayı Meclisinde e- Ticaret ve İhracatı Değerlendirdi

  • 31.08.2020
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Ağustos ayı Meclis toplantısında, yeni sezon çırçır çekme ücretleri belirlenirken, gündemle ilgili de istişarelerde bulunuldu.

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmasın, Mart ayından bu yana tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 salgını nedeniyle Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayı Meclis toplantılarını video konferans sistemiyle gerçekleştirdiklerini belirterek, Ağustos ayı Meclis toplantısını ise sosyal mesafe kurallarına uygun olarak fiziki ortamda yaptıklarını söyledi.

Borsa Üyelerine çağrıda bulunan ve pandemi için alınması gereken tüm önlemlere mutlaka riayet edilmesini isteyen Murat Kaya “İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Mersin Valiliği ve Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde salgınla ilgili yapılan işyeri denetimleri devam ediyor. TTB olarak bizlerde bu noktada, üyelerimizle devamlı suretle istişarelerde bulunarak pandemi için alınması gereken t önlemlere riayet edilmesini istiyoruz. Temennimiz odur ki; tüm insanlığın başına musallat olan bu salgının bir an önce sona ermesidir” dedi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile geçtiğimiz günlerde video konferans sistemi yapılan görüşmeyi de Borsa Meclis Üyeleri ile paylaşan Başkan Kaya, “Borsa Üyelerimizden gelen başta TARSİM olmak üzere, Tarım Kredi Kooperatiflerinden kaynaklı yaşanan sıkıntıları dile getirirken, özelliklede dışa bağımlı olduğumuz ürünlerde desteklerin arttırılmasını TOBB Başkanımızdan istedik. Bunun yanı sıra TOBB olarak Tarsus’a kazandırılacak 24 derslik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatının da bir an önce temelinin atılması talebinde bulunduk. Ayrıca geçtiğimiz hafta sonunda TRT Çukurova Radyosu’na telefonla canlı yayınına katılarak pandemi döneminde kullanımı artan e-ticaret ve e-ihracatın günümüz dünya ticaretindeki hâkimiyeti ile ilgili düşüncelerimizi dinleyicilerimizle paylaştık” ifadesini kullandı.

Borsa Meclis Üyelerinin ve Tarsus halkının 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıldönümünü de kutlayan Murat Kaya, Meclis üyelerinden gelen talep ve istekleri de sık sık not alarak önümüzdeki günlerde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na ileteceğini sözlerine ekledi.

Borsa Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu ise, Ağustos ayı Meclis toplantısının hayırlı olmasını dileğinde bulunarak, normalleşme sürecinde ticari faaliyetlere başlayan işletmelerin en az zararla sezonu atlatmasını ve salgının bir an önce bitmesi temennisinde bulundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümünü de kutlayan Ekincioğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ekonomik tedbirlerin alınmasında çabalarından dolayı teşekkür etti.

Borsa Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz de, Ağustos ayı Meclis toplantısı sonrasında Meclis Üyelerine son 3 yıl içerisinde Borsa üyelerinin gerçekleştirdiği ihracat işlemleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Pınar Alegöz, son 7 ay içerisinde Borsa üyeleri ile birebir gerçekleştirdiği e-ihracat ve e- ticaret eğitimlerinden bahsettiği sunumunda, ihracat yapan Borsa üyelerinin iş hacimlerindeki artışlara değinerek, 2017 yılında 17 milyon TL olan ihracat işlem hacminin 2020 yılının ilk 7 aylık diliminde 62 milyon TL’ye yükseldiğini, yine eğitim vermekte olduğu Borsa üyelerinin e-ticaret için web sayfası kullanmaya başladıklarını anlattı.



.....

 

 

 

 
Borsa Ağustos Ayı Meclisinde e- Ticaret ve İhracatı Değerlendirdi
Borsa Ağustos Ayı Meclisinde e- Ticaret ve İhracatı Değerlendirdi
Borsa Ağustos Ayı Meclisinde e- Ticaret ve İhracatı Değerlendirdi