Meclis Başkan Ekincioğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

• 14.07.2020

Meclis Başkan İ.Hakkı Ekincioğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ekincioğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde saygı, minnet ve şükranla anıyorum.

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin, hukuk devletimizin karşı karşıya bırakıldığı en hain darbe girişimi  15 Temmuz halkımızın engin sağduyusu, mücadelesi ve azmiyle sonuçsuz kalmıştır. Binlerce yıldır bu coğrafyada çok fazla yıkımlar yaşamış olsak da, her seferinde vatanımıza en güzel şekilde sahip çıktık.

Demokrasi zaferine öncülük eden başta Türk Halkına, Türk Basınına, Türk Polis Teşkilatına Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçek mensuplarını gösterdikleri birlik , beraberlik ve kararlı duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.