HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZ YAPILDI

  • 27.06.2014
  • tarsustb

 

Haziran Ayı Borsamız Meclis Olağan toplantısı, Meclis Başkanı Tevfik BAŞARIR tarafından Hazirun Cetvelinde yeterli çoğunluk olduğu üzere 9 gündem maddesi görüşülerek tamamlandı.Geçen oturum zaptının okunması ve imzası ile başlayan toplantımızın ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Murat KAYA 9 uncu gündem maddesinde yönetim kurulumuzun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

Başkan Murat KAYA 'nın Haziran Ayı Yönetim Kurulu Faaliyetleri bilgilendirmesi ve Meclis konuşması;

Değerli Meclis Üyelerim,

 

Bir yıl önce devir aldığımız görevimizi layıkıyla yerine getirmenin heyecanı ve bilinci içindeyiz.Şu ana kadar tüm üyelerimizden ve Tarsus’tan olumlu geri dönüşler aldığımızı ve bundan da gurur duyduğumuzu ifade ederim.Tarsus Ticaret Borsası’nın sizlerle  yeni bir farkındalık yaratmasından siz kıymetli arkadaşlarıma  ayrı ayrı teşekkür ederim.

Arkadaşlar; yeni dönem buğday hasadı yöremizde tamamlandı.Rekoltenin biraz düşük olduğu bu yıla rağmen buğdaylarımız kaliteli oldu. İnanıyorum ki; Kalitenin artmasında yıl içinde Borsa olarak yaptığımız çalışmalarında büyük etkisi oldu. Ülke genelinde yapılan buğday hasat ve rekolte durumlarını gösteren “Buğday Hasat ve Rekolte Özet Raporu” başlığında bir çalışmamızı sizlere ve üyelerimize sunduk. Bilginiz üzerine buğday hasat sezonundan öncede buğday üzerinen fiyat ve pazar araştırmalarına yönelik bir çalışmamız olmuş ve olumlu geri dönüşlerde bulunulmuştur. Her iki raporumuzda web sayfamızda yayınlanmaktadır. Önümüzde yeni bir hasat sezonu var. Soya, Mısır ve Pamuk. Biz çalışmalarımızla, lobi faaliyetlerimizle, istikrarlı bir biçimde konjektürlere kapılmadan fiyat ve pazarlama konusunda çiftçimize her türlü olanağı ve desteği sağlamaya çalışacağız. Biz çiftçimizin, üreten kesmin önünü açarak, daha kaliteli ve verimli ürünler elde etmelerini teşvik edici olanakları tavsiye edeceğiz, bilgilendireceğiz.Bu sayede hem milli gelirimizi hemde gelirimize olan katma değerimizi arttıracağımızı temenni ediyorum.

 

*Ay içinde bilginiz dahilinde Ankara’da Tarsus TSO ile ortaklaşa düzenlediğimiz “Geçmişten Günümüze Tarsus” temalı fotoğraf sergisi Ankara Resim Heykel müzesi sergi salonunda açıldı. Serginin açılışına Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Emine Ülker Tarhan, Ali Rıza Öztürk, Mehmet Şandır, eski Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Türkiye Emekliler Derneği genel başkanı Kazım Ergül, Emekliler Derneği Saymanı Tarsuslu Ömer Kurnaz, MHP ilçe başkanı Ertuğrul Bodur, bazı siyasi partilerin meclis üyeleri ve temsilcileri, Tarsus’tan bazı oda ve dernek başkanları, basın mensupları ve Ankara’da yaşayan Tarsuslular katıldı.

Organizasyonumuz,  Ulusal düzeyde Tarsus'umuzun tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtımı odaklı olup, Akdeniz bölgesinde yer alan tarihi ve doğal güzellikleriyle on bin yıllık geçmiş tarihe sahip, birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Mersin İlimizin en büyük ilçesi olan Tarsus'umuzun tarihi ve doğal güzelliklerini ''GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TARSUS'' temalı Fotoğraf Sergisi ile gerek  ulusal düzeyde Tarsus’un tanınırlığını arttırmayı, gerekse de Türkiye’nin dört bir yanındaki Tarsusluların birlik ve beraberliğini sağlamayı hedefledik.Bu konuda da katılımcıların ilgisi ile başarılı olduk.

 

*Borsamız ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte, küresel ekonomik çalkantılara karşın Türkiye ekonomisinin büyümesini sağlayan, hayat standardının yükselmesine katkıda bulunan ihracat yapan, istihdam yaratan, yeni yatırımları ile Tarsus’a gerek sosyal, gerekse de ekonomik anlamda değer  "TARSUS EKONOMİSİNİN YILDIZLARI - 2014 " Ödül törenimizi gerçekleştirdik.

 

Törenimize Tarsus Kaymakamı Hasan GÖÇ, Mersin Milletvekili Vahap SEÇER, Tarsus Protokolu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin BİLGİÇ, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat LOKMANOĞLU, Mersin TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım TANRIÖVER, Kozan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet YAĞAN, TAKİK Üyeleri, Oda ve Borsalarımızın Genel Sekreterleri ve işadamlarımız katıldı. Mersin Vergi Dairesi Başkanı Osman Çelik’e Vergisel konularda yaşanan sorunlarımızı, sıkıntılarımızıda aktarma fırsatı bulduğumuz törenimizde Meclisimizin bir toplantısına bu konularda açıklayıcı bilgiler vermesi için davette bulundum.yakın bir zamanda meclisimize konuk olarak katılmak istediklerini ve bundan memnun olacaklarını ifade etti.Bu arada Törenimizde ödül alan Meclis Üyelerimiz Kemal Süheyl Batmaz’a, Ekrem Şenel’e ve Ali Şeçer’ firmaları gıyabında yarattıkları katma değerden ötürü bir kez daha teşekkür ederim.

 

* Çukurova Kalkınma Ajansı ile 2014 Mali Destek Programları kapsamında Üretim ve Çevre Alt Yapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı’nda  rekabet gücünün yükseltilmesi, yenilikçilik kapasitesinin artırılması, çevresel sürdürebilirliğe yönelik projemiz  “Tarsus Ticaret Borsası Borsacılıkta ÇKA ile Türkiyede  Bir İlke İmza Atıyor” projesinin  sözleşmesi 11.06.2014 Çarşamba günü Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Konuralp SEZGİLİ ile imzalandı.Yine bilginiz üzerine bu projemiz kapsamında ÇKA’nın proje bedeli üzerinden istediği Banka teminat mektubu ve sözleşme damga vergisi ödenerek ajansa verilmiştir.

 

* Toprak Bayramı nedeniyle Çağbaşı Mahallesinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Toprak günü etkinliği düzenlendi.Etkinlikte toprağın kıymetli bir varlık olduğu, kaybedilmesi halinde geri kazanımının mümkün olmadığı, korunup gözetilmesi gerektiği, bunun yanı sıra toplulaştırma kanunu kapsamında yapılan çalışmalar etkinliğe katılanlara ve çevre köylerden gelen çiftçilerimize anlatıldı.

 

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZ YAPILDI
HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZ YAPILDI
HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZ YAPILDI